29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
da bi se sakrila lako vidljiva činjenica da se zapravo trenutno nalazimo u prostoru gdje otimačina i prevara doživljavaju svoj vrhunac.
stvarni posjet ili samo virtualni?
Naše pravosuđe i pravni sustav nisu idealni, ima puno zloupotreba i sistemskih "rupa" ali generalno funkcionira. Baš sam naišao na tekst u kojem se kaže da je procjenjeno da oko pola stanovništva Zemlje, dakle cca 4 milijarde (4.000.000.000) ljudi nema pristup ni takvom nesavršenom i manjkavom sustavu. Nemaju nikakvu pravnu pravnu zaštitu, nemaju čak ni pristup sudstvu gdje bi mogli barem uložiti prigovor ako već ne i istjerati pravdu.I onda napisati da se na ovim prostorima dešava vrhunac pravne nesigurnosti ....
, svi polažu zakletvu komori, no sjedište komore nije u Rijeci za "naše" advokate ili u Sarajevu za one otamo, sjedište odvjetničke komore(samo je jedna) je u Londonu , točnije u jednom kvartu i svi polažu prisegu toj komori.
zeko, si ti ovo linkal Dnevno.hr?? kad ćeš nan linkat i Zrinku K.?
da, nećeš vjerovati ali da, ili uopće nisu odvjetnici, ne možeš biti odvjetnik bez da si član odvjetničke komore, vrlo jednostavno, ne možeš biti nulapetjedanaš ako nisi član udruge 051 ili ne možeš biti refovac ako nisi član REFa. Naravno možeš biti pravnik, ili braniti nekoga u tim zemljama koje nemaju suradnju sa Londonom, no licencu možeš dobiti samo u podružnicama koje su povezane sa Londonskim središtem.
Još jedan primjer, ne možeš biti katolik(ma koliko vjerovao u jednog boga , stvoritelja neba i zemlje) ako nisi vjernik Rimokatoličke crkve(hehe, a baš u njoj su začeci pravnih sustava)
pazi ja san za to da se ki neće nemora cepit al kad banu takovi roditelji na kantridu z bolnen otrokon od neke boli tipa tetanus da mi se ih prosljedi na ćepanje!