29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ovo je samo za Elvisa, kretanje s apsolutne nule. Čak i ispod nule, jer mi je noge zapljusnuo val, pa sam na Učku krenuo mokrih nogu, šljapkajući.
Ajme meni, WTF je ovo??? Usred Opatije.. pored svih onih prekrasnih starih vila… Poserem se arhitektu na smisao za lijepo i obrišem dupe s njegovom diplomom.
Villa Esperia. Djeluje mi malo kičasto, ali za razliku od one katastrofe jutros…
Sami vrh Crkvenog vrha je ograđen i na njemu se nalazi stara napuštena antena. Donji dio mi se čini da je nedavno obnovljen i da je u upotrebi
Slijedeća KT je broj 13- slap Rečina (637m) Danas ima jako malo vode
Malo statistike i tehničkih podataka za one koje to zanima. Koga ne zanima i tko misli nešto srat neka zaobiđe ovaj post u širokom luku.Udaljenost: 40,5 km. Prema GPS-u je 39,6, ali isključio sam ga na ulasku u Opatiju, jer je baterija bila na izdisaju. Moram nabavit bateriju za ultra kategoriju. Vrijeme: 9:28hProsječna brzina: 4,3 km/h Da mi ne bi rekli kako samo letam po šumi. Elevacija: +/- 2090 metara ili prevedeno: malo više od 2,5 Hahlića
Čim vidim kilometražu, jasno mi je da ćemo mi to odraditi u 2 rate
Pošto je tebi 40km aman taman, preporučam ti Gorsku stazu Branka Lončara, ona je tu negdje sa dužinom a i svi vrhovi su panoramski. Jedino ti tu treba logistička potpora polovice jer nije baš skroz kružni (ili ćeš hodat još nekih 5-6km više po makadamu).
Citat: LLeon - 26.05.2015., 22:58:35Ajme meni, WTF je ovo??? Usred Opatije.. pored svih onih prekrasnih starih vila… Poserem se arhitektu na smisao za lijepo i obrišem dupe s njegovom diplomom. Nisam načisto s ovakvim "pojavama". S jedne strane se slažem s tobom da se ne uklapa, a s druge strane raditi kopiju starog stila je opet fejk. Citat: LLeon - 28.05.2015., 06:18:19Villa Esperia. Djeluje mi malo kičasto, ali za razliku od one katastrofe jutros…Da malo .... Upravo dobar primjer za gornju dilemu, kopirati stari kič ili raditi nešto novo?
Je li mi se samo čini ili je ova "mini kapelica" pomaknuta, odnosno zakrenuta? Kao da je prije leđima a ne bokom gledala u slap ... ili me prevario kut snimanja?
Ček, ček malo. Zar nismo jednom pričali da se ti i polovica spremate obići tu stazu BL!? To je ono: Platak- Snježnik- Mirnjak- Guslica- Planina- Jelenc- Brankov vrh- Gornji Medvejci- Donji Medvejci !?25 km (uračunato i tih 5-6 km makadama), 1200m elevacije. Ma daj, to obavimo ujutro za doručak i još stignemo doma pogledat Nedjeljom u 2.