29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Citat: elvis - 23.04.2015., 10:43:05Kao što te pogibija u uniformi ne čini herojem isto te ni smrt u jami ne čini nevinim, nego pogubljenim bez (poštenog) suđenja.Ne bih se složio.
Kao što te pogibija u uniformi ne čini herojem isto te ni smrt u jami ne čini nevinim, nego pogubljenim bez (poštenog) suđenja.
Slike kamo se streljaju njemački vojnici na Katarini...Gledao sam ih X puta. Pa to je fuj ! Zašto ?
Mogu misliti kakve su im scenarije prije toga ispričali oni koji su ih razoružali.I onda dođe im neki papak, papak da, i smeće neko, sigurno to nije bio borac i čovjek,i potaraca ih ko ih pseta.
Taj egzekutor/i je kasnije niz godina uživao sve priviliegije. O njemu/njima smo učili u školi kao o herojima...Taj i takvi su krcali jame po Kostreni i XXX drugih mjesta, sa nevinima.
Citat: elvis - 23.04.2015., 10:43:05Citat: romyo - 23.04.2015., 00:31:04kamo su oslobodioci Rijeke pobacali/likvidirali jako puno nevinih.Kao što te pogibija u uniformi ne čini herojem isto te ni smrt u jami ne čini nevinim, nego pogubljenim bez (poštenog) suđenja.Ne bih se složio.Slike kamo se streljaju njemački vojnici na Katarini...Gledao sam ih X puta. Pa to je fuj ! Zašto ?Naravno, nakon što su pobili XXXX ili XXX ili XX prijatelja i suboraca, pa im sad pošteno sudi, ajde...Pa da nisu taracali po njima ko sivonje sa Katarine, dobili bi odmah metak od pretpostavljenoga.Ali pogledajte još jednom, oni stvarno izgledaju onako kao da je popodnevna kavica.Ruke u đepovima, smiješak, pa čak i cigarete se lijepo puškaraju.Mogu misliti kakve su im scenarije prije toga ispričali oni koji su ih razoružali.I onda dođe im neki papak, papak da, i smeće neko, sigurno to nije bio borac i čovjek,i potaraca ih ko ih pseta. Taj egzekutor/i je kasnije niz godina uživao sve priviliegije. O njemu/njima smo učili u školi kao o herojima...Taj i takvi su krcali jame po Kostreni i XXX drugih mjesta, sa nevinima.Svaka medalja ima dvije strane.
Citat: romyo - 23.04.2015., 00:31:04kamo su oslobodioci Rijeke pobacali/likvidirali jako puno nevinih.Kao što te pogibija u uniformi ne čini herojem isto te ni smrt u jami ne čini nevinim, nego pogubljenim bez (poštenog) suđenja.
kamo su oslobodioci Rijeke pobacali/likvidirali jako puno nevinih.
Generaliziranje, ili gluparanja ?Ma dajte, pa sto je Hans iz Stuttgarda dosao ovdje drage volje?U neku tamo Rijeku, ili Fiume tada, i to je neka tamo Kroatien, i on je sada sav sretan ?Ma briga je bilo Hansa i barem 90 % njemackih vojnika za Treci reich, i Fuhrera.
pa sad....imel bin par kandidati ne keh bi bilo škoda potrošit 7,62..ovo z jamun i malo žice mi je nekako pravednije... apropo, ča ni hans glasal za NSDAP i bil simpatizer? sad je polupani lončići, puj pike nevaži?tako će prit na red i jedan dan ovi ča danas kukuriču z staremi hrvatskemi uzviki z operi šubić...samo i daje nema polupani lončići nego, kako su se ono spasili oni ki su na vreme šubaru, taljanski kotlić i baretu na u zamenili za partizanku?a, ja....bezkičmenjaci