Žabac Loto donio zgoditak Opatijki Renati Hlanuda
Ako želite pobijediti na lotu, morate igrati loto. Ako želite pobijediti na Žabarskoj noći – nazovite svoju žabicu Loto i pobjeda je vaša!
Mogla je tako u ranim jutarnjim satima nedjelje razmišljati lokvarska Opatijka Renata Hlanuda čiji je žabac Loto skokovima od dva puta po 100 centimetara ostavio iza sebe preostale žapce i žabice, njih 41, osvojivši naslov pobjednika 39. Žabarske noći te vikend za dvoje u poznatom fužinskom hotelu Bitoraj:
»Na Žabarskoj sam već, čini mi se, četrnaesti put, a ovo mi je prva pobjeda mada je pred dvije godine pobijedio moj suprug, a prije toga i jedna naša radnica. Naravno, presretna sam jer smo se dobro zabavili, a uz to sam i osvojila prvo mjesto pa će se naše društvo u kojem su suprug, kći i prijatelji još itekako veseliti«, rekla nam je Renata Hlanuda, otkrivši kako je podrijetlom Lokvarka iz obitelji Frančišković, a u Opatiju ju je, naravno, odvela ljubav zbog koje je u gradiću pod Učkom već punih 38 godina.
Pohani krakovi
Naravno, gospođa Hlanuda i njena ekipa i iduće će godine doći na jubilarnu četrdesetu Žabarsku noć, a vjerojatno će to učiniti i Ljubo Brnčić iz Crikvenice, čija je žabica »Branka« s dva skoka ukupne dužine 170 cm osvojila drugo mjesto i drobilicu za grane poduzeća »Lokve« d.o.o. te Dario Juričić iz Lokava koji je sa žabicom »Micika« i skokovima ukupne dužine 130 cm bio treći i zaslužio vikend za dvije osobe u Uvali Scott koji sponzorira TZ grada Kraljevice.
Atraktivne zabavne priredbe kojima Lokvarci već gotovo puna četiri desetljeća uspješno skreću pažnju na ovog simpatičnog vodozemca, kao i na tradiciju žabolova u ovom dijelu Gorskog kotara, privukla je u svom 39. izdanju više od četiri stotine posjetitelja i gostiju koji su uz tri serije žabljih skokova (zbrajaju se dva najbolja skoka) mogli uživati i u ponudi pohanih žabljih krakova za što se brinuo pokretni fast food »Njupač«, odnosno povoljnim cijenama pića koje su osigurali Općina Lokve i Komunalno poduzeće »Lokvarka«, koji su uz TZO Lokve bili organizatori ovog uspješnog izdanja »žabarijade«.
Idealan uvod u 40. jubilej
Ukupnom pozitivnom ozračju i dojmu svakako je pripomogao i elokventni voditelj Mario Petreković koji je privlačio pažnju mnogih koji su htjeli fotkicu s njime, a odlični su, kao i obično, bili dečki iz mrkopaljsko-ličkog sastva »Divlja ruža« pa je 39. Žabarska noć po svemu bila jedna od zanimljivijih u dugoj povijesti ove priredbe i predstavljala je po mnogočemu idealan uvod za iduću, jubilarnu četrdesetu Žabarsku noć koja će, najavljuju domaćini, biti nešto posebno.
Gosti sa svih strana
Ponajviše posjetitelja stiglo je s goranskog područja, ali je zamjetan bio i broj Lokvarcima već tradicionalno dragih gostiju iz Opatije, Lovrana, Rijeke i Crikvenice. Svoj su doprinos dali i Zagrepčani, a bilo je i gostiju iz Slovenije i Njemačke.
Zadovoljstvo ostvarenim ističe i Đurđa Malnar, direktorica TZO-a Lokve, koja naglašava kako je odličan odaziv u velikoj mjeri i rezultat dobrog medijskog pristupa najavi same priredbe; »Tekstovi najave bili su u Novom listu, nastupili smo na radijskim programima i TV emisijama Kanala RI i HTV-a, a posebnu emisiju o Žabarskoj noći došli su snimiti i novinari Al Jazeere«, rekla je direktorica Malnar.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1588/Zabac-Loto-donio-zgoditak-Opatijki-Renati-Hlanuda