29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Na početku Pehlina, na cesti prema Viškovu bila je podignuta kapelica sv. Ivana Krstitelja, a danas je podignut metalni križ, kao umjetnički rad i uređen je okoliš. – Sv. Ivan je do kraja porušen '60-tih godina prošlog stoljeća.
Citat: Riječanka - 03.09.2014., 14:50:32 Na početku Pehlina, na cesti prema Viškovu bila je podignuta kapelica sv. Ivana Krstitelja, a danas je podignut metalni križ, kao umjetnički rad i uređen je okoliš. – Sv. Ivan je do kraja porušen '60-tih godina prošlog stoljeća.Kapelu sv. Ivana Krstitelja na Pehlinu dao je podići Giovanni Vito Zanchi, a pulski biskup Giulio II. Saraceno posvetio je crkvicu i oltar u njoj 29. travnja 1632. Obitelj Zanchi imala je patronat nad kapelicom do 1898., a poslije njih brigu preuzimaju grofovi Zmajići. Kapela je srušena poslije Drugoga svjetskog rata.Izvor: http://www.klub-susacana.hr/revija/clanak.asp?Num=70-71&C=10
Nego ja sam jutros, dok mi je bio u k.o. tinypic, htio staviti spomenik koji je podignut na mjestu ove manje kapele, dakle sv. Ivana Krstitelja.
Što im znače ovi odvratni betonski zidovi ispred stepeništa?
Dali se to radi o ovoj kapelici?
Kapelu sv. Ivana Krstitelja na Pehlinu dao je podići Giovanni Vito Zanchi, a pulski biskup Giulio II. Saraceno posvetio je crkvicu i oltar u njoj 29. travnja 1632. Obitelj Zanchi imala je patronat nad kapelicom do 1898., a poslije njih brigu preuzimaju grofovi Zmajići. Kapela je srušena poslije Drugoga svjetskog rata.