Čestitam Z355ku!
Zašto?
Išo ja jutros na kavu u, ma znate već. I opazih da je cvjećarnica Mali Raj u kojoj u zadnje vrijeme kupujem preselila stotinjak metara dalje, prema Trsatu, u kuću u kojoj je i Pampas. Gledam malo situaciju i spazim ovaj drveni vlakić. Aha idem to uslikat i ovako se Narančasta Zvijer odmara, valjda mjesec dana. I tako, dok sam se vrtio oko vlakića izađe gazdarica i slaže cvijeće u vagone. Priđe mi s pitanjem:
- Ste vi Milić, onaj poznati slikar?
Zbunila me, priznajem.
- Ma ne, nikakva Vam ja pojma nemam o slikanju. Zabunili ste se. - brzo ću ja zbunjeno.
- Ne ne točno mi Vas je opisao Z355ko. Rekao je da ste to Vi, da često kupujete kod nas i da ...- još nabraja ona.
- Ma nisam Vam ja nikakav umjetnik, ja sam napisao nekakvu knjižicu, možda Vam je to Z355ko rekao.
- Pa da! To je rekao, znala sam ja da ste vi umjetnik.
Ajme zemljo otvori se, što je ovaj nadrobio o meni, pomislih dok sam bježao na duplu travu.
Kad sam se vraćao u pratnji Damira V. i još jednoga prijatelja, dvije mlađe ženskice, tako roba pedeset-šezdeset godina su zastale kraj vlakića i zadivljeno ga gledale, a ja sam brzo prešao na drugu stranu, da me ne prepoznaju slučajno, jer, tko zna što je Z355ko i njima nadrobio sinoć, dok je montirao kompoziciju.
------------------
Inače vlakić je za pet, btavo Z355ko!
Samo me strah da ga netko ne pokrene i odvlakne sebi doma.