29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Proučavanjem stare karte (između 1806 i 1869 godine) i usporedivši sa današnjim satelitskim snimkama nazire se lokacija tadašnjeg izvora.Ta lokacija bi bila stotinjak metara od stražarskog objekta prema izvoru, odnosno cca 200 metara niže od sadašnjeg izvora.
... mada sam ja imao dojam iz opisa da je izvor prije bio bliže Klani ?
Citat: piket - 26.03.2018., 12:48:27Proučavanjem stare karte (između 1806 i 1869 godine) i usporedivši sa današnjim satelitskim snimkama nazire se lokacija tadašnjeg izvora.Ta lokacija bi bila stotinjak metara od stražarskog objekta prema izvoru, odnosno cca 200 metara niže od sadašnjeg izvora.Dosta nepouzdano, ona druga karta (starija) pokazuje drugačije.Citat: elvis - 26.03.2018., 14:25:12... mada sam ja imao dojam iz opisa da je izvor prije bio bliže Klani ? Da, po svim pisanjima stari izvor je bio cca 500 metara zapadno, prema Studeni ispod vrha Podjavorje. Po meni bi to bio današnji predio Topolovac, na tom predjelu se jasno ocrtava usjek što bi moglo biti korito rijeke.
Da, po svim pisanjima stari izvor je bio cca 500 metara zapadno, prema Studeni ispod vrha Podjavorje. Po meni bi to bio današnji predio Topolovac, na tom predjelu se jasno ocrtava usjek što bi moglo biti korito rijeke.