29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
1. Opatijska planinarska obilaznica (OPO) osniva se povodom 60. obljetnice PD-a „Opatija“, 45. obljetnice Planinarskog doma „Poklon“ i 125. obljetnice organiziranog planinarstva u Opatiji, a otvorena je 29. ožujka 2014. povodom 140. obljetnice hrvatskog planinarstva i 170. obljetnice opatijskog turizma.2. OPO je vezna obilaznica kružnog oblika. Sastoji se od 15 kontrolnih točaka, a sve su KT obvezne. Većim dijelom prolazi kroz područje Parka prirode „Učka“. Trasa je označena standardnim planinarskim znakovima uz povremenu oznaku „OPO“ ispod markacije.
Lovačko društvo ovo ili ono, kako god se zvali, uvijek je to horda pijanaca koja kroz šumu ide u birtiju i pritom ubija sve živo na putu.
Zapamtio sam jer je to rekla Ona:- Ćićarija je visoravan, a Učka je planina.
I meni se svidio opis rute. Pogotovo što na kraju ima i karta da mogu sve točno locirati.
LLeone krasna tura. Ćićarija je nama jedna od omiljenih destinacija, krasan je onaj greben od Žbevnice prema zapadu Planinarska karta Ćićarije u RH ne postoji , ali zato je Planinska zveza Slovenije napravila odličan posao. Ako ideš za vikend u Ljubljanu, naći ćeš je u svakoj boljoj knjižari.
i ne vodi svaka rupa u neki paralelni svijet, neke vode i iz njega
osim toga nisam zeko , niti sam to ikad bio, Leleone