29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
,a gdje je fotić...u ruksaku?
Nažalost, moj vjerni Canon A2200 koji je snimio mnoge fortifikacije izvana i iznutra stradao je pri izradi ove fotoreportaže, naime pao mi je iz ruke pri spremanju u džep već na početku uspona na zemlju i odbio poslušnost, te su ove fotke plod ajfonovog hardwera ... Lahka Canonu bila elektronska zemljica!
A za Lleona trebamo spremit pješačku turu od Kobarida na Trn, onom mulatjerom koja vijuga po strmoj padini, mislim da bi mu to bio pravi izazov. Gledam tu mulatjeru i rastu mi zazubice sve više. Baš bi bilo super uspeti se tuda.
Novije fotke Krna - na lijevim se lijepo vide mulatjere koje su sagradili Talijani za opskrbu svojih položaja ... Sada su to naravno planinarske staze ...
Damire, Damire, cccc.. ne pratiš forum.
...Citat: zokxy - 14.10.2014., 21:35:57Kako se vidi, vjerojatno se prve žičare nisu pojavile radi skijaša, već ih je gradila vojska da bi položaje na vrhovima planina što brže opskrbila streljivom i oružjem ...možda još više radi hrane i vode ... municija ne treba baš svaki dan ...
Kako se vidi, vjerojatno se prve žičare nisu pojavile radi skijaša, već ih je gradila vojska da bi položaje na vrhovima planina što brže opskrbila streljivom i oružjem ...
Municija je bila daleko najvažnija. Što, naravno, nije uvijek bilo pametno, pa su npr. za vrijeme 11. bitke na Soči (koja je mogla postati Kobarid sa suprotnim predznakom) Talijani stali u napadu jer su bili doslovno podivljali od žeđi.