Ilirija, a gdje je slika?
Godinama koristim PB i nikad mi se ovo još nije dogodilo.
Kostrena
Bivša lenčeva Martinšćica u uvali Črišnjevo 7/2013.
Da ste došli dan ranije, vidjeli biste ovo:
O tome sam pričao Miliću: 950 tona teška krmena sekcija Cable enterprisea, na kotačima.
Da ste prošetali do krme Doka 11, vidjeli biste je na poziciji
Magnume, slike su ti fantastične
uživam gledajući ih, ali ja ne bih bio ja.....
nigdje niti jednog jedinog slovca opisa slika. Ne treba oko svake trkeljat, ali brate mili, barem koje slovo... Valjda vam je inž. Klarin i ispričao nešto. Možda nešto što ni ja ne znam, pa bi me zanimalo.
Šef se brže- bolje pohvalio i izreklamirao na REF-u (u nadi da će privuć kojeg novog člana, ali slabe mu koristi od toga) tako da ovu temu čitaju mnogi naši sugrađani kojima brodovi nisu bliska tema, pa bi im bilo zanimljivo pročitati i poneko objašnjenje.
REF laik će se zapitat, koji vrag je ovo??? A nigdje nikakvog objašnjenja.
Ovo je bočni klin remorkera Corona Boreale. Ima 3 takva klina (dva bočno i jedan na provi) sa kojima se zaklini u baržu. Sistem gdje remorker i barža čine jednu cjelinu. Ovo se ne viđa baš često.
Takav spoj se djelomično vidi ovdje; Corona Australe/ Vega
200 tonska dizalica dopremljena iz Danske i nikad korištena, koju je Miki nekoliko postova prije spominjala. Ispod dizalice su 2 sanduka, jer je bilo u planu da se dizalica produži, ali to nikad nije izvedeno. Ne bih vam preporučio ulazak u sanduke.
[/quote]
Lanci kojima je Dok 11 vezan za obalu
Ovo je brod Padna. Prošle godine se pisalo o njemu, kada je završio na mrtvom vezu u Kraljevici. Pomorci bez plaće, bez hrane i goriva... Koliko čujem, sada ima novog vlasnika i uskoro će zaploviti.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Pakao-na-brodu-Padna-Praznu-brodsku-kuhinju-zauzeli-zohari-pomorci-na-kruhu-i-vodi
Itd... dalo bi se ovdje još opisivat....
A gdje su slike ostalih?
Mahali ste objektivima po Lencu kao mahniti. Ja sam mislio sa' će šesnajst iljada fotki na forum, a ono, osim Magnuma i zokinog pokušaja- ništa...