Ovaj sam bunker snimio sa autoceste pri negdje 100 km/h, tražio sam ga onaj put kad sam našao bunker iznad Praputnjaka - reportaža o njemu je na linku:
http://www.croinfo.net/bunkeri-i-utvrde/8971-bunker-iznad-praputnjaka, ali prvi put nisam uspio doći do njega, iako mi je, poslije sam zaključio, nedostajalo cca 40ak metara do njega! Ipak, iz drugog sam ga puta uspio naći i poslikati izbliza.
Oblikom i rasporedom je brat blizanac ovom drugom, no njegove su dvije puškarnice zaštićene metalnim pločama što kod prvog nije slučaj. Iako mi na prvi pogled debljina oklopa ne djeluje nešto (ne znam ima li više od par cm čelika), ipak je i to bolje nego čisti beton. Jedino mi nikako nije jasno kako su i čime savili čeličnu ploču na jednoj puškarnici, ali ostalo je samo na pokušaju.
Lokacija na karti
Prvi pogled - proboj kroz šikaru i kamenjar bio je uspješan (iako naravno kao i puno puta prije, do njega vodi manje ili više zarasla pristupna cesta kojom sam kasnije laganini otabanao ka autu nekih 500 m dalje na cesti)