Autor Tema: Pazin-Motovun-Kotli  (Posjeta: 5136 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sabina

• Hero Member
  • Datum registracije: Lis 2013
Pazin-Motovun-Kotli
« u: 25.08.2014., 22:10:14 »
Danas smo imali vremena i obišli smo središnji dio Istre (mislim da nije bilo mjestašca koje nismo obišli tragajući za nekoliko lokacija)
Prvo smo istražili dio Pazina gdje se nalazi Pazinska jama ali nismo imali sreće jer jama otvara svoja vrata od 10 do 18 sati pa je trebalo čekati 2 sata ali sljedeće prilike ćemo to sigurno obići jer kad smo vidjele ponor u kojem se nalazi zaista nas je zaintrigiralo

http://www.pazinska-jama.com

još sto je zanimljivo uz jamu je atrakciju spuštanja na čeličnoj sajli s jedne na drugu stranu ponora .... brrr mene bi to malo bilo prpa ali tko je željan avanture mislim da je uzbudljivo i da se isplati

Nakon Pazina smo krenule prema Motovunu...to je meni najljepši grad u Istari.

Da ne spominjem ljepote okolice koje moj aparat slabije može dočarati :(

Nakon Motovina smo duugoo tražile put do jezera Butonigla

... i na kraju kad smo ga našle shvatile smo da je pristup jezeru dozvoljen samo službenim osobama Hrvatskih voda  >:( i zato iz principa nisam slikala. Zaista šteta jer jezero iz daljine izgleda baš lijepo a ne znam šta bi šetaci mogli naskoditi jezeru.
Kad smo shvatili da nam je jezero propalo sjetila sam se Kotli i pošto nisam bila zainatila sam se da i njih nađemo. To se nalazi pored Buzeta i vrlo je loše označeno tako da se treba malo pomučiti ali na kraju se sav trud isplatio

Nakon toga smo se uputili prema Roču ali smo greškom stigle u Hum  :greensmile rekoh: loše oznake. I našle Roč.
U povratku smo još obišle i Učku pa kući  :wavey

aboriđinka

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
Odg: Pazin-Motovun-Kotli
« Odgovori #1 u: 25.08.2014., 22:30:52 »
Slažem se s tobom za Motovun. :palacgore
A da samo znaš koliko sam puta protutnjio tuda. I u Humu pio supicu. A Aleja glagoljaša? Jesi bar koje uslikala, mislim na slovo?
Kotli , kad sam ja bio tamo nije bio spojen asfaltiranom cestom.
Mi smo jednom htjeli otići do Vrha. Cesta je bila zatvorena pa smo po nekim puteljcima se vozali 2,3  sata. Pomalo je nestajalo i benzina, a ja sve nervozniji jer nisam znao gdje sam. Valjda sam se vrtio u krug. Tada sam prvi put vidio i ruralni, da ne kažem zaostali, dio Istre. Nisam mogao pojmiti da u to doba, oko 2000., ima toliko zapuštenih cesta u kao razvijenoj Istri.
I tako lutajući vidim da smo došli u Sveti Petar u Šumi. Posjetili smo, iz vana :), paulinski samostan. I naletjeli na neku kmetiju koja se bavi agro turizmom. Ali, avaj, ne daju jesti jer dolaze gosti - NJemci. Pun autobus. A ja - pa šta ne morete njima malo odznet i nan dat. Ma more, če nebi moglo. I tako i bi.
Nas troje, maneštrica, fuži z gulašon, salata, vino, cola- sve za 100 kuna.
Tako da mi se SPuŠ urezao u dobra sjećanja. :wavey :d035
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline fusher

• Hero Member
  • Datum registracije: Stu 2012
« Odgovori #2 u: 26.08.2014., 08:19:17 »
va Kotleh san prekinul nogu. skakal z kamika na kamik preko vodi. pal va vodu. bili smo z motori.

ps
vozil san do lovranske bolnice. mokar. z prekinjenun nogun.......ah..to su bili dani mladosti i ludosti :s065

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
« Odgovori #3 u: 26.08.2014., 09:51:43 »
... i na kraju kad smo ga našle shvatile smo da je pristup jezeru dozvoljen samo službenim osobama Hrvatskih voda  >:( i zato iz principa nisam slikala. Zaista šteta jer jezero iz daljine izgleda baš lijepo a ne znam šta bi šetaci mogli naskoditi jezeru.

A valjda su zabranili jer je faktički u pitanju šterna na otvorenom, tj rezervoar pitke vode a ne prirodno jezero, mislim da je sličan režim na Vranskom jezeru na Cresu, mada je tamo prirodno jezero.  :pojmanemam

A ovu beštiju su valjda maknuli ili je niste vidjeli ... https://lh6.googleusercontent.com/StxMOG80_8nt2j_u_QPkdOWm-B5VotBwB4tte4mDkXhP=w1145-h859-no

Offline salsoul

• Sr. Member
  • Datum registracije: Ožu 2012
« Odgovori #4 u: 26.08.2014., 10:12:23 »
Volim poć u Kotli, malo šetnje, puno žderanja...i ja sam prije 10 let upao mamuran u ovo jezerce, bila je zima i baš sam par ur prije upada u vodu ispušio vozačku u gradu...

Offline lappino

• Full Member
« Odgovori #5 u: 26.08.2014., 15:59:33 »
Bijah dosta puta u Kotlima, najbolje mi je bilo 1995. kad je mjesto još uvijek bilo formalno naseljeno u originalu, stari bračni par preko puta današnjeg restorana (koji ne računam u naseljenost, kao ni obnovu)...  :greensmile

Mjesto me se dojmilo kao fantastično - a kuća od kolege je imala pun podrum talijanskih kaciga (možda su još uvijek tamo, treba pitati)... :)

madcox

• Gost
« Odgovori #6 u: 26.08.2014., 23:02:54 »
uuuuuh obožavam ovaj dio Istre.....nona je iz sela između Vrha i Senja......moja mama ovu šumu u potezu od Buzeta do Motovuna zove šuma Velog Jože......znali smo često otići do Istarskih toplica, a šta se tiče klope preporučujem pizzeriju Ježić u Buzetu ako ste ljubitelji pizze ili konobu Valter u Kolinasima (doduše svi ju zovu Kolinasi  :greensmile) ako volite njoke, omobolića, firtule i slične delicije.......... :greensmile

Offline Sabina

• Hero Member
  • Datum registracije: Lis 2013
« Odgovori #7 u: 27.08.2014., 08:06:09 »
A Aleja glagoljaša? Jesi bar koje uslikala, mislim na slovo?
Na žalost nisam iako smo prošli pored tri lokacije sa glagolicom ali kako smo se zagubile koristile smo navigaciju pa mi se baterija na mobu isključila. A kad smo bile u Roču mob mi je ostao u autu.

Kotli su predivni. Ima jos nekoliko kućica u kojima žive starosjedioci ali sam primjetila da se dva-tri kompleksa kućica pretvorilo u apartmane i da su presterilni. Čak me nervira natpis "zabranjeno parkiranje" i "Zabranjeno za pse"...a sklisko jeste :P ja nisam isprobavala ali je Lari sklizavost ubrzala ulazak u za mene prehladnu vodu.

O ova mjestašca od Vrha do Senja što kaze madcox su zaista zivopisna...cesta je lijepo uređena jedino sto smo primjetile putokazi su postavljeni samo s jedne strane tako da se svaki put moras okrenuti i pročitati koje smo mjesto propustile.

Što se jezera tiče nisam znala da je to glavna vodopskrba za Istru. Onda ima smisla sto je prilaz zabranjen...a krznenih pantragana nismo vidjeli na putu ;)
aboriđinka

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #8 u: 27.08.2014., 08:57:16 »
jedino sto smo primjetile putokazi su postavljeni samo s jedne strane tako da se svaki put moras okrenuti i pročitati koje smo mjesto propustile.

Što se jezera tiče nisam znala da je to glavna vodopskrba za Istru. Onda ima smisla sto je prilaz zabranjen...a krznenih pantragana nismo vidjeli na putu ;)

A baš sam se sprdao an račun tih tabli jer mi se činilo da ih ima previše, mjestašce od par kuća i jadna ulica ali mora imati tabelu i na ulazi i na izlazu a da par metara dalje je tabela za drugo selo i IMHO stvarno nije potrebno reći da je prethodno završilo metar ispred tabele koja obavještava da je drugo selo počelo ... ali zakon je zakon :)

"Pantagana" je bila zgažena na cesti .. još se vidjela krv ali ili se odvukla ili ju je netko maknuo u stranu tako da je na cesti niste ni mogle vidjeti ... a i prošao je koji tjedan.