Autor Tema: Pao facebook...  (Posjeta: 4871 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
  • Datum registracije: Svi 2013
  • What do you see in the dark, when the demons come?
    • Magnum's place
Pao facebook...
« u: 19.06.2014., 10:06:27 »
Puk'o k'o Peruča :-)

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline Kigor

• Global Moderator
  • Full Member
  • Datum registracije: Vel 2012
Odg: Pao facebook...
« Odgovori #1 u: 19.06.2014., 10:25:45 »
Povjesni trenutak  :happydancing

Offline Kigor

• Global Moderator
  • Full Member
« Odgovori #2 u: 19.06.2014., 10:29:45 »
Ma koliko eto trajao manje od 10 minuta

Offline Rijeka

• Global Moderator
  • Sr. Member
« Odgovori #3 u: 19.06.2014., 10:32:18 »
To je dakle to... ne pali mi ga uopće  :help2
Trebala sam bit sponzoruša, j`bo me grom samostalnu..

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #4 u: 19.06.2014., 10:32:35 »
Je, ali je takva rijetkost :-)
Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #5 u: 19.06.2014., 10:49:07 »
IZGLEDA da bi danas mogli imati problema s Facebookom. Naime, korisnici iz cijelog svijeta javljaju da njihova omiljena društvena mreža ne funkcionira kako treba ili ne funkcionira uopće.
Naime, nekim se korisnicima javila greška "Sorry, something went wrong" dok drugi nisu mogli provjeriti promjene na zidu.
Naravno, pad Facebooka izazvao je pravu paniku i pomutnju među korisnicima koji su svoje nezadovoljstvo iskazali ne samo na Twitteru već i na Google+.
Društvena je mreža brzo profunkcionirala, a milijuni ljudi ubrzo su se vratili starom dobrom gubljenju vremena.

http://www.index.hr/black/clanak/ne-gubite-zivce-cijeli-je-svijet-imao-problema-s-facebookom/755363.aspx

:wines

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #6 u: 03.11.2014., 21:38:11 »
Opet pao Fejsbuk ... nešto im ide ...
Naš forum je spor, ali ga bar ima   :bravo5
Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #7 u: 14.02.2015., 16:41:08 »
STRUČNJAK za sigurnost na internetu, Indijac Laxman Muthiyah, otkrio je propust u kodu koji je najpopularniju društvenu mrežu mogao koštati svih fotografija koje su na njoj ikad objavljene. No, čim je otkrio propust, a sve zahvaljujući alatu koji je sam Facebook stavio na raspolaganje programerima pod nazivom "Graph API", kontaktirao je kompaniju i greška je uklonjena.

Da se radilo o ozbiljnoj stvari, dokaz je i to da je kompanija reagirala hitno i da je greška popravljena samo nekoliko sati nakon što ih je Muthiyah kontaktirao.

"Izbrisao mi se album. Pa sam našao način na koji se mogu izbrisati sve vaše fotografije na Facebooku. Odmah sam ovo javio ekipi na Facebooku. Bili su strašno brzi u rješavanju problema. Sve je popravljeno za manje od dva sata od trenutka kad su dobili moju obavijest", napisao je Muthiyah na svojoj stranici http://www.7xter.com/2015/02/how-i-hacked-your-facebook-photos.html.

Iz Facebooka je o ovome stiglo i službeno priopćenje u kojem, između ostaloga, stoji: "Dobili smo obavijest o problemu s alatom "Graph API" koji smo brzo riješili, dva sata nakon što je greška utvrđena... Zahvaljujemo se programeru koji nam je prijavio ovaj propust".

No, nagrada koju je Indijac dobio, 12.500 dolara, i nije baš u skladu s ozbiljnošću cijele situacije, jer je, kako je napisao bloger Naked Securityja, "Muthiyah mogao prodati ovu informaciju nekom drugom za puno veći iznos".

Inače, procjenjuje se da se u samo jednom danu na Facebooku, koji sad broji oko 1,3 milijarde korisnika, objavi više od 350 milijuna fotografija.

http://www.index.hr/black/clanak/kako-je-jedan-indijac-spasio-facebook-mogao-je-doslovno-izbrisati-sve-fotografije-koje-su-ikad-objavljene/801284.aspx

Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #8 u: 14.02.2015., 17:03:15 »
STRUČNJAK za sigurnost na internetu, Indijac Laxman Muthiyah, otkrio je propust u kodu koji je najpopularniju društvenu mrežu mogao koštati svih fotografija koje su na njoj ikad objavljene

Ovaj problem je mogao koštati mnogo sistemca u Facebooku, živaca, zdravlja i posla  :palacdole, ne nužno tim redosljedom, ali ipak Facebook radi backupe, tako da bi se većina obrisanog (uz manje ili više posla) mogla vratiti.