Autor Tema: Biciklizam  (Posjeta: 54377 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
Odg: Biciklizam
« Odgovori #90 u: 20.08.2016., 20:48:33 »
Meni se sve čini da ćeš i ti završiti u - Irskoj.

Pa imao sam neku poluponudu ... ali kako si došao od bicikliranja do Irske?  :pojmanemam  Zar su poznati biciklisti? :help2 
S jedne strane za bicikliranje tamo nisu (pre)loši uvjeti, obučeš se i vozi, ovog ljeta kada je kod nas bilo  ~35C tamo je bilo ~18C , s druge strane više volim voziti na nekih 25C... i volim brda.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #91 u: 20.08.2016., 21:25:25 »
Meni se sve čini da ćeš i ti završiti u - Irskoj.

Pa imao sam neku poluponudu ... ali kako si došao od bicikliranja do Irske?  :pojmanemam
Sve što valja ode u - Irsku.   :lol1
Nema toga što ja ne znam. Štrigun!

(Ovako je nekako sredinom osamdesetih bilo na RS 3. maja:

- Ošli nam svi inžinjeri koji nešta valjaju!
Skoči jedan inženjer pa će:
- A zar ja ne valjam, da sam tu ostao?
- Da valjaš nebi tu bijo!
I počupali se oni, na svetom skupu kao što je nekad bio Radnički savjet.) :m055
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #92 u: 26.11.2016., 12:45:20 »
Giorgio Sason, 1954. stanovnik Brtonigle, bio je prvi biciklista u Austro-Ugarskoj!
Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline LLeon

• Full Member
  • Datum registracije: Ožu 2012
« Odgovori #93 u: 21.04.2017., 15:01:29 »
Vodeća četvorka na 4. etapi Tour of Croatia prolazi kroz Rijeku

3 minute za njima stiže peloton.

Da im samo jedno biciklo padne sa krova. Ne bi ni primjetili, a meni bi puno značilo. :lol1 :pusiti

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
    • O svemu i svačemu
Biciklizam - 4 ISLANDS MTB STAGE RACE
« Odgovori #94 u: 24.04.2017., 07:49:02 »
4 ISLANDS MTB STAGE RACE

Tijekom 65 km prve etape vidjeli smo gotovo sve vremenske uvjete. Na samom startu u Baški bilo je sunčano i vjetrovito, no tmurni oblaci najavljivali su moguće nepovoljne promjene u vremenu.
Dok su biciklisti napredovali kroz vinograde, stjenovite i jednostruke staze, bura je dobivala na snazi; pomagala je biciklistima na nekim dijelovima staza, ali i puhala protiv njih na drugim dijelovima.
Ukupno 1.660 metara uspona bilo je otežano udarima vjetra koji su dolazili s prednje strane.
Tijekom vožnje kroz jedinstveni teren „Mjeseca“ vjetar je promijenio smjer i podupirao vozače puhanjem u leđa. Prirodne su sile osigurale da se njihova prisutnost osjeti, dobili smo raznovrsni proljetni dan za početak ovogodišnje utrke. Prva ruta bila je odličan uvod bez mnogo pauza, čineći narednih nekoliko dana priličnim izazovom!
Staze su bile 'začinjene' kišom približavajući se crti cilja u Baški, mjestu koji je tradicionalna polazna točka, koje je raslo s MITAS staze Mitas 4 Islands utrkom i procvjetalo u outdoor destinaciju.

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
    • O svemu i svačemu
Odg: Biciklizam - 4 ISLANDS MTB STAGE RACE
« Odgovori #95 u: 24.04.2017., 07:55:59 »

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
Odg: Biciklizam - 4 ISLANDS MTB STAGE RACE
« Odgovori #96 u: 24.04.2017., 09:02:07 »
pomagala je biciklistima na nekim dijelovima staza, ali i puhala protiv njih na drugim dijelovima.

Nikada nisam vozio biciklu po zbilja jakom vjetru (ali jesam jednom vozio Automatika po Grobniku  :palacgore), ali po normalnom vjetru itekako osjetiš kada ti puše u prsa a nimalo kada ti puše u leđa.  :p015

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #97 u: 19.06.2017., 18:39:57 »
Danas je startao HARD CRO Ultra Race, najduža i najteža biciklistička utrka u Hrvatskoj.

http://hardcro.com/

Start utrke je na samom jugu Hrvatske u mjestu Molunat, a cilj je nakon odvoženih cca 1400km u Iloku. Biciklisti sami biraju trasu kojom će voziti. Obavezni su jedino proći dvije kontrolne točke: Savudrija i Sveti Martin na Muri.

Prošle godine je utrku startalo IIRC 43 biciklista, od kojih je njih 28 stiglo u Ilok u vremenskom limitu. Limit utrke je 110 sati, odnosno 120 za žene bez obzira na dob i muške starije od 59 godina. Ove godine su utrku startala samo 23 biciklista.

Kroz Rijeku će biciklisti proći 2 puta. Na putu prema Savudriji i na povratku, prema Sv. Martinu na Muri. Prvi biciklisti u Rijeku stižu sutra (utorak) u jutarnjim/podnevnim satima, a posljednji će u povratku proći u četvrtak. Prateći prošlogodišnju utrku, većina biciklista je odabrala put kroz središte Rijeke, pa dalje preko Učke. Poneki su se digli na Grobnik, pa preko Kopice i Saršona na Ćićariju i Buzet, a jedan je obišao Učku preko Plomina. :greensmile

Izdvojio bih dvojicu biciklista:

Ian To, prošlogodišnji pobjednik utrke 

Ares Buršić, jedini hrvatski biciklist koji je završio RAAM (Race Across America), 5000 km dugu utrku od Pacifika do Atlantika za 11 dana, 4 sata i 39 minuta. :bravo2

Za sada, 9 sati nakon starta, Ian To je vodeći u poretku sa 30-tak km prednosti ispred drugoplasiranog Buršića.

Live tracking: https://gps.blackblox.si/race/21

Pratimo napeto rezultate. :popcorn

:bravo5 :wavey

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #98 u: 19.06.2017., 21:37:39 »
Tko je lud ne budi mu drug   :bravo2 :bravo2 :bravo2

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #99 u: 17.10.2017., 20:54:22 »
Elvis svaka čast. Pošto gaziš pretežno cestu, apgrejdaj se na spd pedale (i cipele)

Jesam :palacgore ... zapravo i nisam siguran po kom standardu imam pedale i cipele (čujem da postoje barem dva), ali zakače mi se cipele/tenisice za pedale pa mogu pedalirati i kada podižem nogu (nije da sam toliko dobar da mi to čini neku bitnu razliku).
BTW od ekipe koja vozi MTB po šumama čujem da i i oni koriste te "zakvačjujuće" pedala što meni izgleda opasno. Već sam par puta skoro pao na nos, zapravo na bok, kada sam se naglo zaustavio a noge ostale zakačene za pedale. :eek A po šumskim putevima mi izgleda opasno ići s nogama "zaljepljenim" za pedale, znam da kada idem motorom čim nije lijepi makadam barem jednu ili obje noge držim sa strane, spremne da se odgurnem.

Sjetio sam se ove vaše rasprave od prije dvije godine, jer sam odnedavno prešao sa flat pedala na SPD. Mogu samo reći da sam preprezadovoljan. :happydancing :yes

Kod pedaliranja si jači jer zbog vučenja pedale koristiš veću grupu mišića. Nije da je neka ogromna razlika, ali je razlika. :palacgore

Uzbrdo na makadamu, ako ti prokliže zadnji kotač, pedale ti dođu o položaj jedna gore- druga dolje, sa flatom si u problemu, vrti 1/4 kruga unatrag.... dok sa SPD-om samo nastaviš vrtit.

Nizbrdo na makadamu, možda imaš osjećaj da je opasno, ali baš suprotno- sigurnije je, jer preko zakvačenih pedala bolje kontroliraš zadnji kraj bicikle. Tim više što i ti i ja imamo hardtailove, a ne full suspension, pa nam je zadnji kraj "malo živahniji". Sa flatom mi se prekonekoliko puta desilo da kada se spuštam malo žešće po makadamu,  noga mi sklizne sa pedale. Ništa strašno, dočekaš se dupetom na sic i onda slijedi hvatanje pedala po zraku,  :greensmile a ako imaš sreće, pedala te ne udari po cjevanici. :bravo5 Naravno, ne smiješ zaboravit da si zakačen, jer ako hoćeš spustit nogu da bi se odgurnuo od poda... :greensmile To ti vremenom uđe u naviku i kako kaže jedan frend: i na flatu se počinješ otkačivat. :lol3 Na mojim pedalama se može regulirat snaga otkačivanja. Još uvijek ih držim na najslabije, tako da se pedala praktički sama otkači.

U gradu gdje je non stop kreni- stani vožnja, isto nije problem, uz jednu jako bitnu stavku: na semaforu ne smiješ zaboravit da si zakačen. :lol3 Ali kao što sam već rekao, to vremenom prijeđe u automatizam.

Uglavnom: žao mi je da nisam ranije prešao na SPD i nema šanse da bih se više vratio na flat pedale.
« Zadnja izmjena: 17.10.2017., 20:56:06 od LLeon »

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #100 u: 07.11.2017., 15:18:12 »
Im back  :bravo5 ... BTW kao da mi je, nakon sudara, prednji kotač blago svinut u osmicu. Ne primijetim kada ga vrtim da "pleše" ali zato zapne svaki krug o kočnicu  :(

Uglavnom: žao mi je da nisam ranije prešao na SPD i nema šanse da bih se više vratio na flat pedale.

BTW jesi li već pao zbog SPD-a? Nekoliko puta na početku upotrebe sam skoro, ali sam se svaki put uspio isčupati u zadnji čas. A nekoliko puta mislim da baš nisam pao jer sam bio zakačen (prve godine na usponu na Zavižan, na makadamu). No prošle godine sam baš ljosnuo (i) zbog SPD-a. Prešao sam već negdje oko 100km, umoran, uzbrdica ... i padne mi lanac pri prebacivanja u prvu prednju. Zavrtio sam u prazno, bicikla stala i ... pljas ... na sreću, bez ikakvih posljedica.

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #101 u: 07.11.2017., 18:43:12 »
BTW jesi li već pao zbog SPD-a?
Nisam. Iako, 2 puta je bilo blizu: polukružno se okrećem na dubokom šljunku, :e040 prednji kotač zapne u taj šljunak.. ne znam ni sam kako sam se uspio dočekat nogom na pod. Već sam bio nagnut negdje pod 45 stupnjeva. :pusiti Drugi put: na zadnjoj vožnji baš, na Sv. Kuzmu, uzbrdo, makadam katastrofa, zapnem u rupu i.. kao i prvi put.. ništa..  :bravo5
Ti padovi su mi zadnja briga, jer padaš praktički sa 0km/h. Ne kažem da su bezopasni, možeš itekako nešto polomit (ruku, ključnu kost..) ali ima puno opasnijih situacija u prometu na 2 kotača (znaš i sam iz nedavnog vlastitog iskustva). Nedavno sam na Krku zbog vlastite gluposti zamalo izletio sa ceste, sa nekih 40 i kusur km/h.

U gradu, (semafori, kolona) nisam imao nikakvih problema. Svakom novom vožnjom sam sve čvršće na strani SPD-a. :palacgore

Offline Daluka

• Full Member
  • Datum registracije: Lis 2015
« Odgovori #102 u: 07.11.2017., 19:56:41 »
kao da mi je, nakon sudara, prednji kotač blago svinut u osmicu. Ne primijetim kada ga vrtim da "pleše" ali zato zapne svaki krug o kočnicu 
Kotač osim u osmicu može biti savijen u (neznam kako bi to rekal) po vertikali odnosno da je ovalan (elipsast) to se vidi kad voziš po ravnoj površini. Kad se kolo centrira, osim levo desno, centrira se i po vertikali.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
Odg: Tour of Croatia 2018.
« Odgovori #103 u: 22.04.2018., 08:19:57 »
Jučer je kroz Rijeku i ostala mjesta bliže ili malo dalje od nje projurila karavana nazvana Tour of Croatia 2018.
Ja sam kao i lani bio u zasjedi kod ZTC na Krnjevu ali moj uradak je skoro isti kao da sam ostao doma. :a025
Moj novi aparat, je li se ono naziva Črna mamba? ima fantastičnu nesposobnost da slika 1 X u par sekunda. Pa dok ja vidim pa dok ja shvatim pa dok okinem... ode  voz! :m055
No evo ove dvije fotkice da vam pokažem da sam bio tamo.  :p015
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline mikimiki

• Full Member
« Odgovori #104 u: 22.04.2018., 09:50:26 »
Miliću, ča nisi rekal da će se aparat zvat črna pantera?
...take care to get what you like or you'll be forced to like what you get