Autor Tema: Biciklizam  (Posjeta: 54353 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
Odg: Biciklizam
« Odgovori #75 u: 20.06.2016., 09:05:38 »
Baš sam htio pitat je li to bila neka utrka, budući da imaš startni broj, a onda skužim da ga nisi skinuo još od Zavižana 2015. :greensmile

A stalno sam ga zaboravljao skinuti , bicikla je u prizemlju a ja na drugm katu i kada se spustim u "punoj opremi" nije mi se dalo vraćati po škare/kliješta da prerežem vezice. Nakon što ga nisam tako skinuo jedno dva mjeseca odlučio sam da je to namjerno i da ga ne skidam do slijedeće godine  :greensmile

Btw, je li to bilo zagrijavanje za Zavižan 2016? Kako stvari stoje, vidimo se. :coolwink

Visinske pripreme  :bravo5  BTW kada sam se prijavljivao za ovogodišnju na brzinu sam pogledao tko se prijavio ali te nisam primjetio. Pretpostavljam da ćeš ti doći do vrha bitno prije od mene, meni je trebalo 3:41h.  Mislio sam ove godine bitno popraviti to vrijeme ali mi meteorologija nije bila sklona pa nisam odvozio ništa više nego prošle godine prije uspona .. a možda imanje  :( A prošle godine, sam rječnikom HTV-a   :pusiti bio među prvima u prvoj petini od kraja  :rollin2
Nadam se uspjeti ispod 3:30h.   :hmm Ali svaki rezultata ispdo 3:41 proglašavam uspjehom.  :))

poć ću i ja oveh dan tvojim stopama (kolima)  :yes

Ma mislim da biš i ti mogal do vrha. :palacgore

Offline LLeon

• Full Member
  • Datum registracije: Ožu 2012
« Odgovori #76 u: 20.06.2016., 19:44:52 »
BTW kada sam se prijavljivao za ovogodišnju na brzinu sam pogledao tko se prijavio ali te nisam primjetio.
Nisi me ni mogao primjetit, jer sam se prijavio nakon tebe. ;) Odugovlačio sam sa prijavom, jer sam se dvoumio između Zavižana i Istralandia Run & Slide.

Pretpostavljam da ćeš ti doći do vrha bitno prije od mene
Vidjet ćemo, rekao je slijepac. 8) Ne mogu ni približno pretpostavit koliko će mi trebat za uspon. :pojmanemam Računam između 3 i 4 sata (nadam se bliže 3) :greensmile
Nemam ni ja nešto ispedaliranih kilometara u nogama. 790 km u zadnja 4 mjeseca, a i to je sve uglavnom bila laganini vožnja, bez ganjanja rezultata. Valjda će mi trkački kilometri u nogama bit od pomoći.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #77 u: 22.06.2016., 08:04:45 »
Nemam ni ja nešto ispedaliranih kilometara u nogama. 790 km u zadnja 4 mjeseca, a i to je sve uglavnom bila laganini vožnja, bez ganjanja rezultata. Valjda će mi trkački kilometri u nogama bit od pomoći.

Ja sam išao sa ciljem da samo dođem do vrha, našao sam neku grupu koja je išla cca ritmom koji mi je odgovarao ali sam ih "izgubio" na jednom odmorištu (nisam stao), da sam imao nekoga tko bi mi davao ritam (ili koji bi me "vukao") koji bi meni odgovarao siguran sam da sam mogao cca 10 minuta brže ali ne više od toga.  :k050

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #78 u: 26.06.2016., 08:19:16 »
Boljemu treba čestitat! Elvis, kapa dolje! :bravo

Ne znam koliko si stigao prije mene, ali oko pola sata sigurno. Zadovoljan sam da sam uspio ispenjat Zavižan, pa makar i uz razočaravajući rezultat od 4:12. :skartoc

Staza dosta teža nego sam očekivao (a što li uopće lagano možeš očekivat na 1594 m uspona) :greensmile, meteo uvjeti raznoliki; od pržione na +30oC u Senju, preko kiše i +17oC na Oltarima, do ugodnih i oblačnih +20oC na Zavižanu.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #79 u: 26.06.2016., 11:39:16 »
Bravo i tebi LLeone   :palacgore, jer ja sam prvi put na Zavižan išao tek u trećoj godini intezivnijeg bavljenja biciklizmom a ako sam te dobro shvatio ti si krenuo tek ove godine  nakon duže stanke?

A ove godine je bilo teže nego prošle. Prošle godine je bilo oblačno cijelo vrijeme, na startu su čak neki  i biciklisti i promatrači bili u dugim rukavima.
Jučer je zato bio zvizdan na najtežem dijelu staze, termometar na bicikli mi se podignuo do 37C, a uzbrdice po 15-tak %, otkucaji  srca 170+ u najnižoj brzini, znoj samo curi. Tek nakon nekih 15-tak kilometra smo ušli pod oblak, a malo kasnije i pod blagu kišu koja je donijela osvježenje i to (pre)veliko jer mi je tada termometar pokazivao 16C  :eek
Tu negdje mi je i hertzmonitor prolupao, valjda neki problem s kontaktima jer je stavljena nova baterija  pred koji tjedan. Počeo je pokazivati 30-40-50-80 bpm .... :e040

Od Oltara je već bilo lakše, temperature su bile OK, a više niti nema posebnih uspona do vrha, dobar dio je asflat a zadnjih 7-8km makadama je vrlo dobre kvalitete. Tu sam vidio da bi mogao popraviti prošlogodišnje vrijeme - do Oltara sam vozio samo da dođem, nisam imao snage za išta više. Stisnuo sam do Zavižana i uspio poraviti rezultata za 8 minuta  :yes, nije nešto ali mene veseli. 

Dakle 3:33  :bravo5   , službeni rezultat još nisam vidio.

Staza dosta teža nego sam očekivao (a što li uopće lagano možeš očekivat na 1594 m uspona)

Moglo bi biti lakše (ali nikako lagano) da se vozi kao nekada - od Sv Jurja. Ne znam zašto su prestali, tj pomaknuli trasu na sadašnju, mislim da možda zbog prometa, ali onuda bi bilo lakše jer nema  toliko (pre)velikih uspona, ima dosta serpentina pa nema toliko "uništavajućih" uspona.

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #80 u: 26.06.2016., 20:43:57 »
ako sam te dobro shvatio ti si krenuo tek ove godine  nakon duže stanke?
15-ak godina pauze.

znoj samo curi
3,5 litre vode i izotonika sam popio na usponu i na vrh došao žedan. Zato je Velebitska na vrhu legla ko budali šamar. :greensmile :beer2

« Zadnja izmjena: 17.07.2016., 11:49:04 od LLeon »

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #81 u: 26.06.2016., 21:21:01 »
BTW a jesi li ovoga uočio na samom vrhu ispod doma?  :eek

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #82 u: 27.06.2016., 18:08:11 »
Bila su gore 2 službena 4x4 i ako se dobro sjećam, još neki auti, ali ovoga nisam zamjetio. Zašto, u čemu je kvaka? :pojmanemam

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #83 u: 27.06.2016., 21:51:52 »
RI-123-X  ?   :pusiti

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #84 u: 28.06.2016., 06:07:39 »
 :palacgore Stavi u onu temu, nema ga na popisu.

BTW, pobjedničko vrijeme uspona je 1:53 :eek :229 Meni je za spust preko Sv Jurja (3 km je duže, ali je cijelo vrijeme asfalt) trebalo 1:32. :o Doduše, i nisam nešto vrtio pedale, prepustio sam se gravitaciji.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #85 u: 28.06.2016., 10:39:35 »
BTW, pobjedničko vrijeme uspona je 1:53 :eek :229

Ovo je pobjednik - Janko Benger -  rođen je 19.09.1992. u Zagrebu, a danas živi u Stubičkim Toplicama. Trenutno je član BK Sveta Nedelja iz okolice Zagreba. Janko je još u konkurenciji juniora osvojio titulu prvaka Hrvatske u utrci na bodove (kriterij), a srebro mu je pripalo u utrci sprinta još 2009 godine. Još mu je malo falilo za dvije medalje jer je u dohvatnoj vožnji i utrci na vrijeme na 1.000 metara bio četvrti.

Od njegovih boljih rezultata htio bih izdvojiti, da je Janko ove godine (2011) nastupio na biciklističkom maratonu u Sloveniji, pod nazivom „Juriš na Vršić“, gdje je zauzeo izvanredno 11. mjesto u ukupnom poredku, izmedu 1,061 natjecatelja koliko ih je  startalo. U svojoj kategoriji (MA) Janko je osvojio 4. mjesto u vremenu 36:14!

Meni je za spust preko Sv Jurja (3 km je duže, ali je cijelo vrijeme asfalt) trebalo 1:32. :o Doduše, i nisam nešto vrtio pedale, prepustio sam se gravitaciji.

Nisam štopao tu dionicu, kada pogledam na Stravi rekao bi da mi je trebalo cca 64 minute, i to sa stajanjem na Oltarima da se skinem robu koju sam obukao za dio spusta od Zavižana do Oltara jer je bilo hladnjikavo. I više sam kočio nego vrtio pedale na toj dionici  :D

Offline Damir

• Hero Member
  • Datum registracije: Svi 2014
« Odgovori #86 u: 28.06.2016., 18:13:31 »
Na kojem je mjestu završio Portos,ništa se ne hvali na FB?  :greensmile

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #87 u: 28.06.2016., 18:42:33 »
Vidio si slike na fb. Došao je do vrha, to je najvažnije. :pusiti

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #88 u: 20.08.2016., 19:28:37 »
Hvalite me usta moja - Trst je naš!!!

BTW neka barčica je bila u luci

BTW #2 Via Commerciale ću zapamtiti za cijeli život, profulao sam "našu" cestu za Rijeku i uletio na ovu - prosječan uspon 12% što je otprilike kao dobar dio  uspona do Oltara (na ruti za Zavižan) ... samo što sam tamo došao do te točke nakon 5 minuta vožnje a ovdje sam već imao nekih 75km u nogama... :-(

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #89 u: 20.08.2016., 20:13:04 »
Meni se sve čini da ćeš i ti završiti u - Irskoj.  :bravo3
Prošeći se z manun okolo Trsata.