Ponovio sam ovog mjeseca (04.07.2015)
vožnju koju sam zadnji puta odvozio prije
2 godine (03.08.2013). Ovaj put sam sam imao punu opremu (rezervnu zračnicu, opremu za popravak i krpanje gume, pumpu) kao i tekućinu (750 ml isotonica i 750 ml običnog napitka kojeg sam nadopunjavo po putu, par energetskih gelova ), prošli put nisam imao ništa od toga. Po sličnim temperaturama (do 35C) sam to isto prošao bez kapi tekućine ili hrane.
Uglavnom ovo je trasa - 92km (prošli, odnosno prvi put stvarno nisam mogao duže, a ovaj put sam htio ponoviti točno istu rutu pa sam stao iako sam mogao još barem do 100km
) :
Ili u satelitskoj verziji:
Uvijek se dobro podsjetiti da se prolazi područjem medvjeda .. kojeg još nisam vidio iza ove table ali zato ejsam ispred, tj između Klane i Studene. Ova tabla je na vrhu uspona koji kreće od Pilane. A vezano uz priču o Premužićevoj stazi - prosječan uspon na toj dionici od tek nešto preko 1km dužine je 11% i dušu sam ispustio do vrha.
Slijedeći "photo point" je naravno natkriveni prijevoj
Passo della Morte, bicikla mi nema nogare pa sam je morao zagurati u žbunje da ostane stojati :
Također poznata lokacija, izvor na Trsteniku. U prvi mah sam skoro odustao jer je ovo korito bilo prazno ali sam se ipak sjetio zaviriti u ovu kućicu i unutra našao
špinu iz koje je potekla fina i svježa voda
Sam Trstenik (u pozadini se jedva nazire bivša karaula talijanske vojske a nakon toga dom za odmor djece, a sada ruševina
) :
Kroz Platak sam samo prošao jer bila gužva
, možda desetak autobusa i gomila auta je dovelo ljude n a nekakvu feštu.
A pogododite gdje je ovo snimljeno
I za kraj samo još stanje klizišta kod Grohova: