29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
Nego, ovo je tema o biciklizmu, zar ne.
Do posla mi treba 7 minuta, to bih izdržao i u kratkim rukavima
Elvis sad kad si spomenuo Gornji grad, vidiš, sad bi se ova žičara fantastično uklopila u "futuristički" izgled Mesničke ulice (designed by Bandić). Ovaj novi izgled je toliko "omiljen" da su je odmah prozvali sletnom pistom
Citat: LLeon - 08.12.2014., 21:45:33Do posla mi treba 7 minuta, to bih izdržao i u kratkim rukavimaPrije par godina sam nadobudno pomislio ma lijep i sunčan zimski dan, ne trebam ni staviti rukavice do butige, pa to je niti 500m zračne linije, a cestom možda 600-700, daleko ispod 7 minuta koje spominješ ... Ruke, tj šake su me bolile nakon 50-tak metara! Izdržao sam do butige ali za nazad sam stavio rukavice i ne pada mi više na pamet to ponoviti. Vjerojatno bi preživio 7 minuta vožnje motorom na cca 5C u kratkim rukavima, ljudi prežive kada upadnu u zaleđeno jezero .. neki ... ali ne bi ni ti izdržao takvu vožnju iz dana u dan
LLeone i elvis, nećete mi vjerovati, ali ja čitam vašu prepisku.
Jednom sam na nekih +10 zaboravio rukavice i nije mi se dalo vraćat natrag u stan po njih, jer kao, neću daleko, desetak minuta. Pred kraj sam jedva kočio.
Otprilike u isto vrijeme sam bio na 400 metara većoj nadmorskoj visini. Doduše, uz puno manje napora.
Mislio sam da je Risnjak ali sam u imenu fotografije vidio da je Snježnik.
slovenski Snežnik
Elvis svaka čast. Pošto gaziš pretežno cestu, apgrejdaj se na spd pedale (i cipele)
Jesam ... zapravo i nisam siguran po kom standardu imam pedale i cipele (čujem da postoje barem dva), ali zakače mi se cipele/tenisice za pedale pa mogu pedalirati i kada podižem nogu (nije da sam toliko dobar da mi to čini neku bitnu razliku).BTW od ekipe koja vozi MTB po šumama čujem da i i oni koriste te "zakvačjujuće" pedala što meni izgleda opasno. Već sam par puta skoro pao na nos, zapravo na bok, kada sam se naglo zaustavio a noge ostale zakačene za pedale. A po šumskim putevima mi izgleda opasno ići s nogama "zaljepljenim" za pedale, znam da kada idem motorom čim nije lijepi makadam barem jednu ili obje noge držim sa strane, spremne da se odgurnem.
Ja imam MTB kojeg koristim i za vožnju van ceste i za odlazak na posao i zbog toga SPD kod mene otpada u obje kombinacije.