Autor Tema: Biciklizam  (Posjeta: 54358 vremena)

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
Odg: Biciklizam
« Odgovori #30 u: 09.12.2014., 09:27:36 »
Nego, ovo je tema o biciklizmu, zar ne. :pusiti

Onda bi za Rijeku bila idealna električna bicikla, na gorivu i registraciji/osiguranju bi se uštedjelo dovoljno da se svakih nekoliko godina mijenjaju baterije. Vidio sam ih nekoliko po gradu i prigradu.  :palacgore

BTW jutros bi mi razlika između dolaska motorom i autom (da nisam vozio malu u školu, usput mi je, doslovce prolazim na 20m zračne linije od škole) bila nepostojeća. Na jedinom semaforu na kojem sam stao, to što bi s motorom izbio na čelu bi bilo poništeno vremenom potrošenim na oblačenje zaštitne i tople robe  i obuće :greensmile

Do posla mi treba 7 minuta, to bih izdržao i u kratkim rukavima

Prije par godina sam nadobudno pomislio ma lijep i sunčan zimski dan, ne trebam ni staviti rukavice do butige, pa to je niti 500m zračne linije, a cestom možda 600-700, daleko ispod 7 minuta koje spominješ ... Ruke, tj šake su me bolile nakon 50-tak metara! :eek Izdržao sam do butige ali za nazad sam stavio rukavice i ne pada mi više na pamet to ponoviti. Vjerojatno bi preživio 7 minuta vožnje motorom na cca 5C u kratkim rukavima, ljudi prežive kada upadnu u zaleđeno jezero .. neki ... ali ne bi ni ti izdržao takvu vožnju iz dana u dan  :pusiti

A što se tiče da ti ljeti nije toplo jer te struja zraka hladi ... čudno ja ne viđam puno ljudi da voze aute otvorenih prozora, svi radije odaberu klimu (ako je imaju)  ... inače i zimi, kada je najhladnije kada stanem na semaforu obično otvorim vizir, a pred ljeto ili dva, kada su bile one "pasje vrućine" se sjećam da sam ljeti na semaforu zatvorio vizir  :eek jer mi je tako bilo lakše nego trpiti vrućinu koja mi je nabijala u lice sa asfalta.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #31 u: 09.12.2014., 11:12:25 »
LLeone i elvis, nećete mi vjerovati, ali ja čitam vašu prepisku. :p015
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline LLeon

• Full Member
  • Datum registracije: Ožu 2012
« Odgovori #32 u: 09.12.2014., 18:03:23 »
Elvis sad kad si spomenuo Gornji grad, vidiš, sad bi se ova žičara fantastično uklopila u "futuristički" izgled Mesničke ulice (designed by Bandić). Ovaj novi izgled je toliko "omiljen" da su je odmah prozvali sletnom pistom  :pusiti

A dugo vam je trajala. :lol3 :a045
http://www.index.hr/vijesti/clanak/raskopali-mesnicku-nakon-mjeseci-obnavljanja-bageri-ponovno-u-ulici/788639.aspx

Do posla mi treba 7 minuta, to bih izdržao i u kratkim rukavima

Prije par godina sam nadobudno pomislio ma lijep i sunčan zimski dan, ne trebam ni staviti rukavice do butige, pa to je niti 500m zračne linije, a cestom možda 600-700, daleko ispod 7 minuta koje spominješ ... Ruke, tj šake su me bolile nakon 50-tak metara! :eek Izdržao sam do butige ali za nazad sam stavio rukavice i ne pada mi više na pamet to ponoviti. Vjerojatno bi preživio 7 minuta vožnje motorom na cca 5C u kratkim rukavima, ljudi prežive kada upadnu u zaleđeno jezero .. neki ... ali ne bi ni ti izdržao takvu vožnju iz dana u dan  :pusiti
To je rečeno u šali. U citatu si mi izbrisao smajlić na kraju. :greensmile To bi bilo izvedivo i za jedan put mi vjerojatno ne bi bilo ništa, ali mi nije ni na kraj pameti izvodit takve ludorije. :k050 Jednom sam na nekih +10 zaboravio rukavice i nije mi se dalo vraćat natrag u stan po njih, jer kao, neću daleko, desetak minuta. Pred kraj sam jedva kočio. :ruka

LLeone i elvis, nećete mi vjerovati, ali ja čitam vašu prepisku. :p015
Miliću, i ti nemaš pametnijeg posla. :lol1

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #33 u: 10.12.2014., 16:42:57 »
Jednom sam na nekih +10 zaboravio rukavice i nije mi se dalo vraćat natrag u stan po njih, jer kao, neću daleko, desetak minuta. Pred kraj sam jedva kočio. :ruka

Tko nije ovo probao vjerojatno nam ne vjeruje, ali tko je ne pada mu na pamet  ponoviti   :k050  :shake2

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #34 u: 08.06.2015., 14:21:05 »
Da se malo pohvalim 2h i 40m i eto mene na vrhu  :bravo5

Doduše moje najlošije vrijeme do sada ali u svoju obranu mogu reći da još nikada nisam išao po ovakvom zvizdanu. Pri vrhu je bilo ugodnih 24C ali na dnu je već rano ujutro bilo oko 35C, a na povratku je termometar na bicikli kada sam stao da se osvježim pokazao 42C!!! . U vožnji je pokazivao "samo" do 39C.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #35 u: 08.06.2015., 16:44:50 »
 :bravo2
Jačji si od jazbaca. On se popejeva po otoki. Skoro pa po driture. ;)
Ali ovo je prava stvar! :palacgore
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline LLeon

• Full Member
« Odgovori #36 u: 08.06.2015., 19:58:13 »
 :bravo2 :bravo2 :bravo3
I to još po ovoj vrućini. :a075

EDIT:
Vidim te! :djavo
Otprilike u isto vrijeme sam bio na 400 metara većoj nadmorskoj visini. Doduše, uz puno manje napora. :hiker
« Zadnja izmjena: 08.06.2015., 20:30:30 od LLeon »

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #37 u: 09.06.2015., 10:02:40 »
Otprilike u isto vrijeme sam bio na 400 metara većoj nadmorskoj visini. Doduše, uz puno manje napora. :hiker

Mislio sam da je Risnjak ali sam u imenu fotografije vidio da je Snježnik.  :palacgore

Offline Asterix

• Full Member
  • pćelica :D
« Odgovori #38 u: 09.06.2015., 10:18:50 »

Citat:

Mislio sam da je Risnjak ali sam u imenu fotografije vidio da je Snježnik.  :palacgore

slovenski Snežnik

Elvis svaka čast. Pošto gaziš pretežno cestu, apgrejdaj se na spd pedale (i cipele)

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #39 u: 09.06.2015., 13:43:26 »
slovenski Snežnik

Slovenski? Gle zbilja, bijah tamo prije 3 godine ali je pogled na stranu Učke bio "magličast"

Elvis svaka čast. Pošto gaziš pretežno cestu, apgrejdaj se na spd pedale (i cipele)

Jesam :palacgore ... zapravo i nisam siguran po kom standardu imam pedale i cipele (čujem da postoje barem dva), ali zakače mi se cipele/tenisice za pedale pa mogu pedalirati i kada podižem nogu (nije da sam toliko dobar da mi to čini neku bitnu razliku).
BTW od ekipe koja vozi MTB po šumama čujem da i i oni koriste te "zakvačjujuće" pedala što meni izgleda opasno. Već sam par puta skoro pao na nos, zapravo na bok, kada sam se naglo zaustavio a noge ostale zakačene za pedale. :eek A po šumskim putevima mi izgleda opasno ići s nogama "zaljepljenim" za pedale, znam da kada idem motorom čim nije lijepi makadam barem jednu ili obje noge držim sa strane, spremne da se odgurnem.

Offline Asterix

• Full Member
  • pćelica :D
« Odgovori #40 u: 09.06.2015., 14:24:59 »

Jesam :palacgore ... zapravo i nisam siguran po kom standardu imam pedale i cipele (čujem da postoje barem dva), ali zakače mi se cipele/tenisice za pedale pa mogu pedalirati i kada podižem nogu (nije da sam toliko dobar da mi to čini neku bitnu razliku).
BTW od ekipe koja vozi MTB po šumama čujem da i i oni koriste te "zakvačjujuće" pedala što meni izgleda opasno. Već sam par puta skoro pao na nos, zapravo na bok, kada sam se naglo zaustavio a noge ostale zakačene za pedale. :eek A po šumskim putevima mi izgleda opasno ići s nogama "zaljepljenim" za pedale, znam da kada idem motorom čim nije lijepi makadam barem jednu ili obje noge držim sa strane, spremne da se odgurnem.

:palacgore
Super, zato sam i spomenula cestu. Ja imam MTB kojeg koristim i za vožnju van ceste i za odlazak na posao i zbog toga SPD kod mene otpada u obje kombinacije.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #41 u: 09.06.2015., 14:54:57 »
Ja imam MTB kojeg koristim i za vožnju van ceste i za odlazak na posao i zbog toga SPD kod mene otpada u obje kombinacije.

Baš iz razloga da ne izgubim mogućnost vožnje bez posebne obuće (može se i s običnim tenisicama na SPD pedale ali je onda klizavo) sam uzeo kombinirane pedale, tj s jedne strane su SPD a s druge strane "obične".

Za one koji ne znaju o čemu pričamo ovo su SPD pedale:

A ovako izgledaju SPD "ready" cipele:

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #42 u: 21.06.2015., 20:58:53 »
Pao novi rekord: od 0mnm do 1594mnm!  :happydancing :bravo5

10:00 u Senju

13:40 Zavižan - 1594mnm

https://www.strava.com/activities/329876125

Offline jazbac

• Full Member
« Odgovori #43 u: 22.06.2015., 16:32:00 »
 :bravo4 e to j već neč  :bravo

Offline Rijeka

• Global Moderator
  • Sr. Member
« Odgovori #44 u: 23.06.2015., 21:39:08 »
Bravo  :bravo
Trebala sam bit sponzoruša, j`bo me grom samostalnu..