Serija slika Foto Žorža od 12.12.1981. godine sa porinuća M/b Arabian trader u 3. maju, fotke dobivene od foruma Naše Sidro, više fotki ovog porinuća ima kod njih na temi 3. maj, a ove naše će popratiti stručni i prigodni tekstovi našeg suradnika i eminentnog člana - Milića, trećemajca u mirovini
(mali prekid jer sam se išao naći s Lappinom na farewell biri
)
Dipl. ing. Boris Šarar, nažalost odavno pokojni, tada predsjednik RS, čini mi se najmlađi, drži govor.
Prvi sdesna je dipl. ing. Zvonimir Furlan tu u ulozi rukovoditelja porinuća. Do njega pokojni dipl. ing. Alain Serdoz, nekadašnji direktor RO Brodogradilište.
U drugom planu, druga s lijeva je Sonja Štifanić djelatnica u RJ Propaganda. Neko vrijeme, ne znam točno kada, je službu vodio Viktor Hreljanović, priznati fotograf čiju knjigu Fusher i ja često listamo. Službenici Propagande su pokušavali učiniti sve kako bi ovakvi događaji protekli po zamišljenom scenariju. Znači doček, smještaj, dovoz, odvoz gostiju, uzvanika, cvijeće kumi, pokloni, fotografije … Dogovarali su fotografiranje događaja pa tako i s Foto Žoržom.
Do govornika u prvom planu je prof. Lovrić? Trećemajski prevoditelj.
U pozadini se vide postavljeni nosači za krov proizvodne hale predmontaže Cerovica D.