Slijedi set slika sa svečanog ručka povodom primopredaje broda. Pretpostavljam da je to u restoranu u Ronjgima. Nekako mi poznato izgleda ovo ognjišće. (komentari by Milić)
Neću vam ponavljati da vidim inž. Serdoza i Sušnja. Probajte ih pronaći sami
Inž. Lukeš i gospođa x, možda supruga?
O dipl. ing. bodogradnje Sergiju Lukešu nema puno podataka na netu.
Na stranicama grada Rijeke piše slijedeće:
Posmrtno, kao istaknutom privredniku i dosljednom borcu za izgradnju socijalističkog samoupravnog društva i čovjeku širokih i humanističkih pogleda, čije je životno djelo ugrađeno u budući razvoj jugoslavenske brodogradnje i brodarstva posebno, a naročito jugoslavenskog pomorstva, ne samo Rijeke, već i zemlje u cjelini.(1984.g.)
Na stranica FSB u Zagrebu piše i ovo:
30.03.1956. kao 256. diplomant Fakulteta strojarstva i broodgradnje u Zagrebu Sergije Lukeš,
Analiza težine trupa remorkera. voditelj: Šilović
Negdje sam našao i ovo:
1982. - Sergije Lukeš gradonačelnik tj. Predsjednik Skupštine općine Rijeka
Prije nego je postao gradonačelnik bio je direktor u V. Lencu. U kuloarima se pričalo da ga se priprema za direktora 3. maja kada inž. Tuhtan ode u penziju. Znam da ima sina Davora koji je isto dipl. ing. brodogradnje i radi, bar zadnje što sam čuo, u Lencu. Imao je i kćer, ali njoj ne znam ime.
Kako sam bio aktivan u Društvu brodograđevnih inženjera i tehničara Rijeka znam da smo, među inima, i mi dali prijedlog da ga se posthumno nagradi Nagradom za životno djelo od strane grada Rijeke. I na dan pogreba od strane društva u Vijećnici grada održali smo počasnu stražu.
Interesantno da nigdje na internetu ne mogu naći sliku inž. Lukeša.