29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.
...Francesco Corossacz, zlatar, moretist (0-S-15)......
Citat: elvis - 14.07.2015., 23:20:53Citat: ilirija - 14.07.2015., 23:15:41ma skoro sam metak pobro ... Citat: kobler - 11.07.2015., 16:35:45Zazidana je početkom devedesetih, kao predmet priče o tome kako su "četnici" pokušali u njoj držati oružje, materijal za pobunu, što li.
Citat: ilirija - 14.07.2015., 23:15:41ma skoro sam metak pobro ...
ma skoro sam metak pobro ...
Zazidana je početkom devedesetih, kao predmet priče o tome kako su "četnici" pokušali u njoj držati oružje, materijal za pobunu, što li.
...Dr. Nicolò Gelletich 1879. član komisije za provedbu ideje o odvajanju ubožnice od bolnice Sv. Duha; 1898., guverner Ladislav Szapary nudi mu preuzimanje dužnosti gradonačelnika, koje pod pritiskom prijetnji i demonstracija, odbija prihvatiti.Dr.Nicolò Gelletich bio je pravni savjetnik nadvojvode Josipa. Odlikovan je redom Viteza željezne krune III. klase....
V• Valich Mario - Mario Valich (1925-1945) antifašist (partizansko groblje)
Citat: zokxy - 02.09.2014., 21:09:59V• Valich Mario - Mario Valich (1925-1945) antifašist (partizansko groblje)Gospodin Lovro P. se javio na LPR i evo što piše:Poštovani,U rubrici dokumenti pod temom groblje Kozala: abecedni popis značajnih osoba pokopanih na groblju uočio sam jednu grešku za koju sam prilično siguran. Dakle, na popisu pod slovom V prvi je naveden Valich Mario - (1925 - 1945), antifasist, partizansko groblje. Ispravno bi trebalo pisati Valich Ottavio (datumi su dobri). Naime, i ulica na Kozalli u kojoj je Ottavio zivio se danas zove njegovim imenom (Ulica Oktavijana Valića). Njegov brat (koji se zove Mario i ima 81 godinu) i dan danas redovito posjecuje tu kuću (Oktavijana Valića br. 2), najcesce u ljetnim mjesecima. Mario već jako dugi niz godina živi sa suprugom Valerijom u Linzu u Austriji, a potomci koji žive u Linzu i Beču također vole kad stignu dolaziti u Rijeku. Nesretni Ottavio bio je strijeljan na Piramidi - Pećinama (danas Škale trinaestorice strijeljanih). Mario i familija su dugogodišnji obiteljski prijatelji s familijimom moje none koja živi kuću do njegove na Kozali.Vjerodostojnost ovog podatka i ispravka možete i sami provijeriti na partizanskom groblju, ime i datumi dobro su očuvani i čitko su napisani.Nadam se da sam Vam barem malo pomogao! Puno pohvala za Vašu stranicu!Lijep pozdrav!Lovro P.Preuzeto sa: http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=247&t=3111&p=91206#p91206
Citat: milić - 04.11.2015., 17:35:32Citat: zokxy - 02.09.2014., 21:09:59V• Valich Mario - Mario Valich (1925-1945) antifašist (partizansko groblje)Gospodin Lovro P. se javio na LPR i evo što piše:Poštovani,U rubrici dokumenti pod temom groblje Kozala: abecedni popis značajnih osoba pokopanih na groblju uočio sam jednu grešku za koju sam prilično siguran. Dakle, na popisu pod slovom V prvi je naveden Valich Mario - (1925 - 1945), antifasist, partizansko groblje. Ispravno bi trebalo pisati Valich Ottavio (datumi su dobri). Naime, i ulica na Kozalli u kojoj je Ottavio zivio se danas zove njegovim imenom (Ulica Oktavijana Valića). Njegov brat (koji se zove Mario i ima 81 godinu) i dan danas redovito posjecuje tu kuću (Oktavijana Valića br. 2), najcesce u ljetnim mjesecima. Mario već jako dugi niz godina živi sa suprugom Valerijom u Linzu u Austriji, a potomci koji žive u Linzu i Beču također vole kad stignu dolaziti u Rijeku. Nesretni Ottavio bio je strijeljan na Piramidi - Pećinama (danas Škale trinaestorice strijeljanih). Mario i familija su dugogodišnji obiteljski prijatelji s familijimom moje none koja živi kuću do njegove na Kozali.Vjerodostojnost ovog podatka i ispravka možete i sami provijeriti na partizanskom groblju, ime i datumi dobro su očuvani i čitko su napisani.Nadam se da sam Vam barem malo pomogao! Puno pohvala za Vašu stranicu!Lijep pozdrav!Lovro P.Preuzeto sa: http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=247&t=3111&p=91206#p91206Da. Primjetio sam "tu stvar", ali vjerovao sam drugima
Ima li netko fotku podjelu groblja. Tj koje grobnice su u kojem Polju?
Citat: ilirija - 04.11.2015., 18:16:33Citat: milić - 04.11.2015., 17:35:32Citat: zokxy - 02.09.2014., 21:09:59V• Valich Mario - Mario Valich (1925-1945) antifašist (partizansko groblje)Gospodin Lovro P. se javio na LPR i evo što piše:Poštovani,U rubrici dokumenti pod temom groblje Kozala: abecedni popis značajnih osoba pokopanih na groblju uočio sam jednu grešku za koju sam prilično siguran. Dakle, na popisu pod slovom V prvi je naveden Valich Mario - (1925 - 1945), antifasist, partizansko groblje. Ispravno bi trebalo pisati Valich Ottavio (datumi su dobri). Naime, i ulica na Kozalli u kojoj je Ottavio zivio se danas zove njegovim imenom (Ulica Oktavijana Valića). Njegov brat (koji se zove Mario i ima 81 godinu) i dan danas redovito posjecuje tu kuću (Oktavijana Valića br. 2), najcesce u ljetnim mjesecima. Mario već jako dugi niz godina živi sa suprugom Valerijom u Linzu u Austriji, a potomci koji žive u Linzu i Beču također vole kad stignu dolaziti u Rijeku. Nesretni Ottavio bio je strijeljan na Piramidi - Pećinama (danas Škale trinaestorice strijeljanih). Mario i familija su dugogodišnji obiteljski prijatelji s familijimom moje none koja živi kuću do njegove na Kozali.Vjerodostojnost ovog podatka i ispravka možete i sami provijeriti na partizanskom groblju, ime i datumi dobro su očuvani i čitko su napisani.Nadam se da sam Vam barem malo pomogao! Puno pohvala za Vašu stranicu!Lijep pozdrav!Lovro P.Preuzeto sa: http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=247&t=3111&p=91206#p91206Da. Primjetio sam "tu stvar", ali vjerovao sam drugimaSorry Ilirija! Zaveo sam te sirotog naivnog u bludnju. Pardonček. Isprika svima koje je skupo koštala moja nepažnja. Žao mi je.Dakle ispravak: umjesto Mario valja Ottavio Valich.