Riječanka...odlično si opisala ove tehničke stvari. Napisala si baš sve što je i meni ostalo u glavi od tehnikalija. Iako sam i ja poslikala unutrašnjost (ali više radi kolega koje to zanima) mislim da je nepotrebno da postavljam identične slike.
Ja ću se malo osvrnuti na hodački put do vrha.
Našli smo se u Bregima na starom poznatom nam mjestu i krenuli prema Dopo lavoro. Moram priznati da se ima šta voziti do gore a vrijeme je bilo maglovito i kišno.
Ispod Dopolavoro je put kojim smo krenuli i odmah na početku nas je dočekala sličica daždevnjaka a nakon jedno 20 m i čovjek koji je postavljao drugu drvenu sličicu sa slikom leptira
vjerojatno su skupili koju kunu od ulaznica od 01.05. do (kada ono) 03.05. pa su krenuli obnoviti staze
Put je bio polulagan...šumovit i u početku malo strmiji ali kasnije je bilo lakše ... ili smo već uhvatili ritam
Ovu sliku postavljam samo zato da šečerćići vide da je i malo dijete moglo taj dan u šumu
(tata na leđima nosi bebu od cca godinu dana)
Nakon malog odmora uz poučne "slikovnice", sendviče i prefine muffine (hvala L.) te nakon jedno sat i pol hoda smo izišli na asfaltiran put:
I taman tada je prošla motorizirana ekipa...mislim tajming je bio savršen.
Došli smo do kule:
I nakon snimka zajedničke fotografije za sjećanje (iz suprotnog kuta)
Bacili smo se na pogled
mogli smo samo zamisliti šta bismo sve vidjeli da je bio vedar dan
...ali koga briga. Kao da je nama teško ponoviti ovu avanturu jednog sunčanog dana (kada sazriju šumske jagodice i maline
)
Bitno je da smo mi osvojili vrh Vojak i 1400 m/nm
Evo i jedna karta s vrha...
I nakon toga znate sve dalje o antenama :
Zaista izlet je bio prekrasan...od različitih vremenskih prilika do različitih visina, terena, objekata gledanja i aktivnosti.
Hvala svima...a pogotovo cjelokupnom podmlatku što su mi uljepšali ovaj vikend.