29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ove turneje imam u svojoj kolekciji ali na YTube trenutno nisam u mogucnosti plasirati ih ...postavit cu linkove....
Hvala Sandro za linkove na tube.
Zacrtana je ruta Porta di Ferro - Klanjski šculac pa na Koreniku a onda cemo pokusati do Studene ....ča misliš Sandro mogli bi skupa...
....a prije samog Knina je izvor Zrmanje...
... tada nailaziš na poznati Bakarski izvor pitke vode PIZDINU onda se prebaci uz more i ogradu pa ceš naići na Čađaru i tu ces se opet sresti sa Rimskom cestom koja izlazi na bakarac. Obrati pažnju na kamene gromade u podzidima...Na Bakarcu je nađen miljokaz (kod meteorološke stanice)
Na ovome forumu sam pronasao ljude koji se bave istim istraživanjima kao i ja, pa je šteta da svoja zapažanja i putopise ne podijelimo. Uglavnom se bavim i off roadom i planinarenjem i povijesti, lovac sam, istažujem stare utvrde, stare ceste,stare mostove obišao sam sve Frankopanske utvrde u Hrvatskoj, a u 8 misec sam bio u Szigetvaru na mjestu pogibije Nikole Zrinskog....u povratku se svratilo do Zrina grada odakle su Zrinski bili ....itd... tako da kada se sve to spoji se dobije profil autora....
zapeo sam iza Crikvenice jer nisam mogao proc autom bilo je preusko... te kod Francikovca premda prepostavljam da je isla preko Ledenickog polja...ali pustolovni duh me vuče da je ispitam do kraja.
Imam i reportažu o karolinskoj cesti tj onom dijelu koji niko ne spominje a to je potez od Vrbovskog do Bosiljeva...koji prolazi kroz šumu ....originalna nativa Karolinska cesta. koga god sam pitao kuda ide trasa svi ti ljudi koji žive uz cestu sa posebnim žarom u ocima su mi odavali najdublje tajne te prekrasne ceste prepune interesantnih detalja...nisam odolio a da je ne prođem kompletnu od Rijeke do Karlovca...
Bio sam u Bosiljevu može se uci sa straznje strane preko skele
, a u Severinu sa stražnje strane kroz prozor
mogli bi se dogovoriti i poći još jedamput karolinom ja sam bio 4 puta da kompletiram tu dionicu...