29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Mađari su sretnije riješili spajanje Pešte i Budima pod zajedničkim imenom Budimpešta.
Citat: ilirija - 16.10.2012., 19:15:18Iz prošlosti RijekePostanak Vojaka Na cijelom tom području postojale su samo dvije kuće. Polić, poslovođa u pilani na Pećinama i poljakinja Serdar kod kasarne. Serdar su bile dvije sestre od kojih se jedna, nakon ljetovanja, oženila za veletrgovca drvom Murkovićem./quote]Zna ki itko koje bi to kuće bile?
Iz prošlosti RijekePostanak Vojaka Na cijelom tom području postojale su samo dvije kuće. Polić, poslovođa u pilani na Pećinama i poljakinja Serdar kod kasarne. Serdar su bile dvije sestre od kojih se jedna, nakon ljetovanja, oženila za veletrgovca drvom Murkovićem./quote]Zna ki itko koje bi to kuće bile?
Znatiželjan šetalac ipak će primijetiti stršeće dvije betonske kupole za topove, samo ako se nagne preko cestovnog zida.
Ne sjećam se da je Lappino, naš Connoisseur fortifikacija, označio tu lokaciju Ili sam ja previdio ili je u međuvremenu lokacija očišćena do temelja od tih položaja, ali ako se lappino ne javi probat ću navratiti i pogledati
Citat: elvis - 23.10.2012., 18:59:23Ili sam ja previdio Naveo je Lappino ovu lokaciju, mislim da ima i neka njegova slika na tim bunkerima samo ne znam da li je ovdje ili na LPR.Nisam siguran ali mislim da su njemačke gradnje.
Ili sam ja previdio
Naravno da je naveo, i zna gdje su,