29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
A čuj, meni to liči na cijev čeličnu fi 48,3 mm,
va čen bi to bil problem napravit ogradu od tubi za skelu???
A čuj, preko slike meni to liči na čeličnu cijev od 2" (fi 60,3), ako ne i veća 2 1/2" (fi 76). Kroz ruke mi ih je prošlo za napunit kompoziciju vlaka dugu valjda do Zagreba. Ponuda za večeru još uvijek vrijedi.
Ne miješaj dužinske cole i cijevne cole.
Ne miješaj dužinske cole i "cijevne"cole.
Trebao sam napisat:Citat: Ne miješaj dužinske cole i "cijevne"cole. Falili mi navodnici.Jedno je nazivni promjer cijevi, a drugo je stvarni promjer te iste cijevi.
Citat: LLeon - 10.03.2014., 06:52:11Trebao sam napisat:Citat: Ne miješaj dužinske cole i "cijevne"cole. Falili mi navodnici.Jedno je nazivni promjer cijevi, a drugo je stvarni promjer te iste cijevi.Falilo ti puno više od navodnika. Razlika između nazivne i stvarne dimenzije se ne označava navodnicima nego se obično zove tolerancija. Pa tako je unutarnji promjer cijevi 50mm+-tolerancija , a vanjski promjer je 60mm+-tolerancija. Neka konkretna cijev će tako imati nazivni promjer od 50mm a stvarni npr 49.5mm. Cijev nazivnog promjera 50mm a stvarnog od 60mm bi imala toleranciju od ~20% Naravno da je pri ugradnji važniji vanjski promjer, pa vjerujem da je to razlog zašto se barata pretežno s vanjskim dimenzijama ali to nisu nikakvi "cijevni" coli nego iskrivljeno (ali lakše) označavanje/pamćenje dimenzija. Onome tko treba konkretnu cijev ugraditi je (jedino) bitno da za cijev koja je u nacrtu upisana kao 2 cola, treba napraviti prihvat/rupu/nosač ne od 2cola ili ~50mm, nego od ~60mm (~2,4 cola).
ili ti se omako proračun ili su ti kroz ruke prošle neke druge 1 inch = 2.54 cm. 2.00 inches = 5.08 cm 2 1/2 inch = 6.35 cm
LLeon je ostao s lovom u džepu.
hahahaha milicu...od cijelog Trsata mi smo se uhvatili za jednu obicnu hrđavu cijevčugu.