29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
(časna pijonirska, Ilirija)
Pusti priče ...
Ta vam je crkvica sv. Križa. E, ali ona druga bijela, mala kućica, što je to? To NZ muči.
A ni ovo mi baš ne sIjeda. Zar postoji još koja tvornica žarulja u HR? Imamo TEŽ, ako ga još imamo, imamo li i Luksometar, pitam ja vas?
To je vodosprema.
Ne znam točno kada ali mislim da već neko relativno duže vrijeme ni TEŽ ne proizvodi žarulje, još dok su bile klasične u modi, tj mogle su se pod normalno kupiti, par puta sam kupio TEŽove žarulje, vođen inicijativom "kupujmo Hrvatsko". Nažalost, sitnim slovima je na dnu pisalo Made in China (nije bilo Made in PRC ), pa sam odustao od tog "domaćeg" proizvođača.
A sad ću vam otkriti jednu tajnu. Samo vama i samo ovaj put.Nekako u vrhuncu izgradnje Gornje Vežice krajem sedamdesetih prošlog stoljeća, hoću reći već je bila izgrađena, nekako ovdje, na ovom historijskom mjestu zaustavila se kolona automobila među kojima je bio i onaj koji je u svojemu blindiranom trbušiću vozio i najdražeg gosta svakog grada, svakog sela, svakog ratara i stočara, radnika i umnika, ratnika i pokojnika…Druga Tita. I njegovu drugaricu, drugaricu Jovanku.Izašavši iz automobila riječki i okolni druzi ponosno su pokazivali svojih, ma dobro i tuđih, ruku djelo. Drug je Tito bio zadovoljan viđenim pa je stručno primijetio::- Lepo, bogami!