Dalje nastavljamo seniorskom stazom:
I taman kad sam se priupitala kakvi su to žvelti seniori postavili ovu stazu naletim na njih šestoro: tri muška i tri ženska seniora...ni jedan nema ispod šezdeset godina. Sjeli i marendaju svoje sendviče. Jedan barba me je odmah prepoznao jer smo zajedno razgovarali kad smo se penjali na Pliš prije par tjedana. Pohvalila sam im stazu a jedan barbić je rekao da je mora ubrzo popraviti na nekim mjestima. Lijepo smo se pozdravili i krenuli dalje:
Ubrzo smo stigli do ovog upozorenja:
I ja sam se prvi puta uplašila kada sam ovuda išla ali ovaj put sam znala da to nije ništa strašno ako ideš vikendom već da je to upozorenje samo radi obližnjeg kamenoloma:
Ispred nas smo vidjeli dvije tete iz seniorskog kluba a kad smo se približili, gle kako je svijet mali, to je jedna teta koja ide sa mnom na vježbe
Malo smo se popričali i izgleda da sam u tom trenutku malo skrenula s puta i propustila Suhi vrh
Što sam na kraju vidjela da je jako dobro jer sam naisla na nesto sto me je dosta usporilo tako da bi mi taj Suhi vrh bio previše (ali ima vremena, doći će i on na red).
Od kamenoloma smo se počeli spuštati prema Grobničkom polju. Na jednom zavoju se pojavio putokaz Kamenjak (a meni je sinulo da na Kamenjaku postoji odjeljak za Škrljevo tako da sam odlučila krenuti tim putem jer mi je to bio jedini nepoznati dio doći od kamenoloma do Botvana). Zatim se pojavila oznaka da se s puta skrene desno i ja sam skrenula sva sretna kako ću pratiti markaciju do cilja...ali nakon prolaska kroz šumu odjednom se pojavila čistina (privatan posjed: Sun Adria, Soboli) i nigdje više markacije
Odlučila sam krenuti desno prema svom cilju kako pokazuje markacija...put je bio lijep, širok, ravan...dok odjednom CVRC