29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
LLeon, koliki je majketi onaj stup od struje? Ja ne mogu vjerovati da je toliko vode bilo.
po meni, Ponikve bi se trebale prodavati kao atrakcija, a ne da sve skupa 200 ljudi zna za ovaj fenomen.
Sabina spominješ ime Koritnjak, jedan biser iz bogate riznice kojega sam tražio poduže vrimena. ....a po postovima nisam skužio da li si ga našla?
Ja sam dvaput lutala tim krajem i oba puta sam se zagubila...jednom završila na cesti blizu Gornjeg Jelenja a drugi put pored elektrane prema Krasici...oba puta sam se zagubila kod onog bunkera na kojem je planinarska oznaka...prvi put sam odlutala previše gore a drugi put preko pruge...po poljima...i na kraju, kako kažeš, odjednom nestanu oznake i puteljci. Ako ikada bude izlet ja želim ići i nači taj put...ovako piše u mojim uputama koje nikada nisam uspjela pronaći:ŠKRLJEVO - BOVAN - KORITNJAK - KRASICA (2h i 30min) Iza željezničke stanice potrebno je pratiti markaciju do obavijesne ploče za liburnijsku gradinu Plosna. Cestom preko Bovana (veliki željeznički nasip s desne strane) dolazi se do raskršća s rampom, te se nastavlja desno preko kamenjara i šume prema Koritnjaku, starom pastirskom stanu koji je do nedavno bio naseljen (Sokolićev dvor). Iza kuće desno vodi staza koja se spušta u Krasicu. Nikada ja ovaj pastirski stan nisam našla
Ako ikada bude izlet ja želim ići i nači taj put...ovako piše u mojim uputama koje nikada nisam uspjela pronaći:ŠKRLJEVO - BOVAN - KORITNJAK - KRASICA (2h i 30min) Iza željezničke stanice potrebno je pratiti markaciju do obavijesne ploče za liburnijsku gradinu Plosna. Cestom preko Bovana (veliki željeznički nasip s desne strane) dolazi se do raskršća s rampom, te se nastavlja desno preko kamenjara i šume prema Koritnjaku, starom pastirskom stanu koji je do nedavno bio naseljen (Sokolićev dvor). Iza kuće desno vodi staza koja se spušta u Krasicu. Nikada ja ovaj pastirski stan nisam našla
Inace video / slide show
Sabina, imam ja Koritnjak na jednoj bici karti, staza prolazi onuda. Onuda se stvarno može lijepih tura složiti, možemo i otići skupa jednom prilikom, ja sam s orijentacijom ok. U međuvremenu daj otvori ovaj link u novom prozoru, trebao bi ti ga browser automatski spremiti: www.hps.hr/hp-arhiva/200712.pdf , to je pdf izdanje hrvatskog planinara, i odmah na početku imaš članak o planinarenju u tom kraju.
Ne mogu na tube ali mislim da je dio ovoga sto Sabina traži......
Najbolje mi je kad se popnem na planinu a u daljini vidim more...di to ima?
Citat: Sabina - 26.11.2014., 22:49:58 Najbolje mi je kad se popnem na planinu a u daljini vidim more...di to ima?I meni, ali tako je u velikom dijelu Hr, od Istre do krajnjeg juga. U krasnoj zemlji živimo
no ono što drugi nemaju je to da mi imamo skijalište sa pogledom na more. jednom davno su me učili da je Platak među rijetkim skijalištima sa kojih vidiš more. nemojmo sad u detalje kakva je kvaliteta Platka kao skijališta
pregledat cu i Ri-xxxRR-ov video/slide show (da mi elvis, cjepidlaka, ne zamjeri )