29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.
Citat: z355ko - 12.04.2015., 22:13:46lijepe slike, LLeone, super mi je srndać, naglim porastom populacije jelenske divljači sve je rjeđe vidjeti takav prizor.Dođi kod mene i birajKad idem ujutro u 4 i pol raditi, stado od cca 20 komada mi pase ispred kuće
lijepe slike, LLeone, super mi je srndać, naglim porastom populacije jelenske divljači sve je rjeđe vidjeti takav prizor.
A nakon jela treba malo prileći, eee
Na sreću ova trešnja je preživjela , ali opet su mi to napravile ove godina na friško posađenoj
Do kuda si išao po ovoj cesti za Obruč?Vidim da ima tragova od 4x4
Pa do tu. Slikano danas, 3 km od Suhog prema Platku, blizu skretanja prema spomeniku "na 3000 metara je spomenik Viktor Lencu..."http://i695.photobucket.com/albums/vv319/LLeon_album/Croinfo/DSC06057.jpg
enti gospu " - Bi rekao jedan moj Dalmoš. Od njega mi ono izist, sasić, otpilat...
Citat: sandro - 13.04.2015., 10:34:09Do kuda si išao po ovoj cesti za Obruč?Vidim da ima tragova od 4x4Citat: LLeon - 13.04.2015., 12:09:56Pa do tu. Slikano danas, 3 km od Suhog prema Platku, blizu skretanja prema spomeniku "na 3000 metara je spomenik Viktor Lencu..."http://i695.photobucket.com/albums/vv319/LLeon_album/Croinfo/DSC06057.jpgIjaaooo... mea culpa.. Sandro me pita o cesti za Obruč, a ja odgovaram o onoj za Platak. Nisam išao cestom prema Obruču, osim prvih 50 metara dok sam se motao oko tunela.
Danas smo jedna grupica planinara i šetača, a ovi potonji san ja, napravili turu iz Klane kroz šumu ka Studeni, točnije do Vranjiniga i Rimskiga zida, podno kojeg sam prvi put vidjela ove rožice.Nijedan jin ne zna imena, pa molim vrsne znalce da me pouče.Hvala
Citat: grašćina - 12.04.2015., 20:11:21Danas smo jedna grupica planinara i šetača, a ovi potonji san ja, napravili turu iz Klane kroz šumu ka Studeni, točnije do Vranjiniga i Rimskiga zida, podno kojeg sam prvi put vidjela ove rožice.Nijedan jin ne zna imena, pa molim vrsne znalce da me pouče.HvalaRiječ je o šumskom cvjetiću imena pasji zub( Erythronium dens-canis), nije tako rijetka biljka koliko je možda prilagođena nešto drugačijim biološkim zajednicamanajčešće tu vrstu nalazimo u mješovitim sastojinama graba i hrasta kitnjaka(ta kombinacija je u okolici Klane nešto rjeđa) Biljka je iz porodice ljiljana.Biljka je hranjiva i bogata škrobom, tj jestiva, jede se lukovica.Zbog ranog cvjetanja i atraktivnog izgleda vrlo je tražena vrsta za hortikulture(GB)Hvala na trudu i tumačenju, ali ima jedna "kvaka", naime, šla san i kopat tu rožicu, ali nima lukovice.I kaj sada?
Hvala na trudu i tumačenju, ali ima jedna "kvaka", naime, šla san i kopat tu rožicu, ali nima lukovice.I kaj sada?