29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Citat: Sabina - 13.11.2013., 14:30:21Evo danas sam dobila odgovor od Primorsko-goranske županije na pitanje šta je sa planinarskim domom na Snježniku i dali će ga netko obnoviti....pa kaže, citiram:......Možemo samo očekivati da će tijekom ove zime i proljeća NP Risnjak i formalno ući u vlasništvo Doma na Snježniku, da će se postići konačni dogovor između Ministarstva zaštite prirode i okoliša – NP Risnjak – PGŽ i Riječkog planinarskog saveza kako bi se u lipnju/srpnju slijedeće godine krenulo s radovima I. faze na sanaciji Doma. Time bi se za početak zaustavilo daljnje propadanje doma."Samo da prijavim da smo danas bili na Snježniku i nema apsolutno nikakvih pomaka po pitanju bilo kakve sanacije, a već smo debelo zagazili u lipanj. Sabina, otišli smo na Mirnjak u inspekciju (nismo ni mi nikad prije bili) ... drugi put ideš s nama .. ima krasan vidikovac
Evo danas sam dobila odgovor od Primorsko-goranske županije na pitanje šta je sa planinarskim domom na Snježniku i dali će ga netko obnoviti....pa kaže, citiram:......Možemo samo očekivati da će tijekom ove zime i proljeća NP Risnjak i formalno ući u vlasništvo Doma na Snježniku, da će se postići konačni dogovor između Ministarstva zaštite prirode i okoliša – NP Risnjak – PGŽ i Riječkog planinarskog saveza kako bi se u lipnju/srpnju slijedeće godine krenulo s radovima I. faze na sanaciji Doma. Time bi se za početak zaustavilo daljnje propadanje doma."
Ja sam prvi put bio na nekom vrhu ... ako ne računamo Krvavec s gondolom .. koji mjesec prije 19-te i to - Sljeme .
80 godina planinarstva u HrvatskojDom Moše AlbahariHRVATSKI SNJEŽNIK 1490 MP.D. RIJEKA 27 VII 1954IZGRAĐEN 47 VII 1951OBNOVLJEN 16 VII 1974ako neki ima sliku ploce na hrusti ispod doma neka je objavi...
Guštam te čitati jer tako podrobno radiš svoj posao, guštaš u svom hobiju, na način da budiš želju ostalim kandidatima koji su tek u pripremi Samo tako naprvo! RI898RR
Jos jedamput hvala Asterix upravo je to ta cesta ali necu gore jer je jaaako losa....ma u stvari ima jedan odvojak malo vise sa kojim bi se trebalo doc na cestu koja spaja cestu lazac medvida vrata (krece od raskrsca kadi počinje uspon na Risnjak ali sa donje strane od platka) sa cestom platak gornje jelenje...izade se malo povise maloga doma na asfalt....tako da morda navratin i ispod Snježnika - cipel cug.
nisam planinar ali volim osvajati vrhove uz uvjet da ima najvise 1000 m od auta do vrha ......
tako je osvojena i Dinara preko doma na Brezovcu (autom do Velikog samara tik ispod vrha)
problem je Vaganski vrh jer nema ceste a sa gornje strane preko Raduča se ide kroz minsko polje (cesta + 1000 metara pjege....)pa me prpa da ne zavrsim u nosilima HGSS-a dok sa donje strane ima 4 ure hoda ...autom do Ramići.......u planu jest bilo za ovo leto ali nije realizirano...jako mi je žal ali necu odustat....posebno me zanima Sveto brdo i vlaški grad....