29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ovo je pogled na crkvu Uznesenja Marijina (Assunta) u Starome gradu, odnosno ispred O.Š. Nikole Tesla a škola Josip Brusić, današnja O.Š. Brajda je na Campettu.
Osnovna škola Nikola Tesla se 1962. (tada se nekako izhradila današnja OŠ J.B.), zvala Josip Brusić. Onda se nekoliko razreda iz te zgrade + ekipa sa Campetta uselilo u novu zgradu. Tako nekako
Citat: ilirija - 16.02.2014., 21:33:09 Osnovna škola Nikola Tesla se 1962. (tada se nekako izhradila današnja OŠ J.B.), zvala Josip Brusić. Onda se nekoliko razreda iz te zgrade + ekipa sa Campetta uselilo u novu zgradu. Tako nekakoVidi, vidi i ja bih, kao i Riječanka, rekao za ime škole. Zašto? Moja žena je 1961. krenula u ovu školu i uvijek ju je zvala Nikola Tesla. Nisam znao da se prije zvala J. Brusić.
Citat: milić - 16.02.2014., 21:55:21Citat: ilirija - 16.02.2014., 21:33:09 Osnovna škola Nikola Tesla se 1962. (tada se nekako izhradila današnja OŠ J.B.), zvala Josip Brusić. Onda se nekoliko razreda iz te zgrade + ekipa sa Campetta uselilo u novu zgradu. Tako nekakoVidi, vidi i ja bih, kao i Riječanka, rekao za ime škole. Zašto? Moja žena je 1961. krenula u ovu školu i uvijek ju je zvala Nikola Tesla. Nisam znao da se prije zvala J. Brusić. Evo piše ovako o povijesti iste:Osnovana 1948. g. Do 1951/1952. djeluje kao četverogodišnja škola, a zatim se zove "IV. osmogodišnja škola".Kao Osnovna škola "Josip Brusić" u sadašnjoj zgradi je od 1962.g.Godine 1992. naziv škole je promijenjen u Osnovna škola "Brajda".
Kao Osnovna škola "Josip Brusić" u sadašnjoj zgradi je od 1962.g.
Bravo milić Evo tvog uratka
Korzo.Najveći je danas bio problem uhvatiti trenutak bez vozila u prvom planu! Iz perspektive pješaka kadar je skoro neprekidno zaklonjen autobusima, dostavnim vozilima, kamionima, putničkim automobilima...Eh, da se može popeti na kat, pa baciti pogled i načiniti fotografiju iz perspektive snimatelja s početka prošlog stoljeća ...