Eto nazalost Kobler nije skinuo plocicu sa 005. Sjedi kraj mene sad i zuri u prazno.
Onda mi ostaje samo da se nadam kako ih je skinuo onaj netko kome smo uputili dopis još pred par mjeseci da ih skine i spremi na sigurno/preda nama na čuvanje dok se ne riješi budućnost žutki.
Jean, hvala na ispravcima i dopunama ... znam da te ovo iznimno zanima, pa bih te molio za nas laike da popišeš sve žutke koje su trenutno prisutne na okretaljki i području oko nje po njihovim brojevima, da imamo to za povijest... I da se zna da li je koja u međuvremenu otišla - jednom kad netko opet posjeti ovo mjesto!
...
Koblera sam upoznao sa ovom temom, pokazao mu par slika, nadam se da će imati vremena sam i pogledati fotografije ... Nastavljam sa još ponešto slika ...
Čekaj, nije Kobler bio sa vama u ložioni? Ja sam bio siguran da ste s njim išli jer mi je dan prije rekao kako će obići okretnicu da se osobno uvjeri u stanje žutki (pošto smo dobili informaciju da je počela kasacija).
Dakle na okretnici bi trebale biti slijedeće lokomotive serije 1061:
- 001 - ispred radionice (neaktivna od ranije)
- 002 - lijevo od ulaza na prvom kolosijeku iza 108 (neaktivna od ranije)
- 004 - lijevo od ulaza na drugom kolosijeku (neaktivna od ranije)
- 005 - na kolosijeku uz EMV radionicu (jedna od dvije sa modificiranom upravljačnicom koje su dočekale 16.12.)
- 006 - lijevo od ulaza na drugom kolosijeku pokraj preostalog modula litorine (neaktivna od ranije)
- 011 - na kolosijeku uz EMV radionicu (posljednja koja je vozila 16.12.)
- 012 - na kolosijeku uz EMV radionicu (aktivna do 16.12.)
- 015 - u jednom od boksova radionice (teško oštećena u sudaru 01.12.2011.)
- 016 - na kolosijeku uz EMV radionicu (jedna od dvije sa modificiranom upravljačnicom koje su dočekale 16.12.)
- 017 - u jednom od boksova radionice (neaktivna od ranije)
- 018 - lijevo od ulaza na prvom kolosijeku (neaktivna od ranije)
- 020 - lijevo od ulaza (neaktivna od ranije)
- 022 - lijevo od ulaza (neaktivna od ranije)
- 023 - lijevo od ulaza (neaktivna od ranije)
- 101 - ispred radionice (aktivna do 16.12.)
- 102 - na kolosijeku uz EMV radionicu (aktivna do 16.12.)
- 103 - u jednom od boksova radionice (neaktivna od srpnja 2012., ali po svemu sudeći popravljena nakon što je 3kV ukinut)
- 104 - ispred radionice (aktivna do 16.12.)
- 106 - na kolosijeku uz EMV radionicu (aktivna do 16.12.)
- 108 - lijevo od ulaza na prvom kolosijeku (neaktivna od ranije)
- 109 - vjerojatno povučena u jedan od boksova radionice, posljednji put kad je bivši počasni član Štaciona poslao slike od tamo, stajala je ispred drugog ili trećeg boksa zdesna (aktivna do 16.12.)