29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Znači i tvoj ćaća je bio tenkista, kao i moj. Ja ne znam što je moj bio u tenku. Pretpostavljam da nije vozač jer nikad nije polagao vozački.
Da, da to za američki stuart znam. Ozren mi je posudio knjigu o putu I. tenkovske u kojoj je moj stari bio.
Citat: zokxy - 30.11.2014., 23:12:44Da se pohvalim da sam konačno postao ponosni vlasnik originalne fotografije ...U prvom planu su bombarderi (valjda) Douglas A-26 ili B-26 Invader a ako dobro pogledate i povećate iza najdalja dva, primjeti ćete još dva aviona. Vjerojatno su to Lockheed P-38 Lightning.mislim da se ovdje radi o Hawker Hurricane modelu lovca bombardera koji su obično pratili leteće tvrđave i štitili ih od brzih uleta luftwafe Meserschmit BF 109 lovaca presretača, što bi značilo da su u blizini imali aerodrom ili nosač zrakoplova jer su bili relativno kratkog daha.
Da se pohvalim da sam konačno postao ponosni vlasnik originalne fotografije ...U prvom planu su bombarderi (valjda) Douglas A-26 ili B-26 Invader a ako dobro pogledate i povećate iza najdalja dva, primjeti ćete još dva aviona. Vjerojatno su to Lockheed P-38 Lightning.
Automat s prve slike je jugoslavenski M56, ali najbolji mi je 3EHИT...