29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Su zakopani još na Kozali ili su ih ekshumirali i odnesli doma?
Citat: sandro - 24.11.2017., 12:27:29Su zakopani još na Kozali ili su ih ekshumirali i odnesli doma? To je, koliko znam, službeno jedini grob pripadnika strane vojske na području Rijeke.
Nisam se dobro izrazio: jedini o kome SLUŽBENO brine neko tijelo (CWGC - Commonwealth War Graves Commission). O Caparellu nitko ne brine.
Iskopani i odneseni prije 15tak godina ...mislim
Citat: kobler - 24.11.2017., 20:58:45Citat: sandro - 24.11.2017., 12:27:29Su zakopani još na Kozali ili su ih ekshumirali i odnesli doma? To je, koliko znam, službeno jedini grob pripadnika strane vojske na području Rijeke.I naravno Francesco Caparello
Usput, #Dog, učinio bi mi veliku uslugu da si primjerice poslikao imena tih nesretnih Granatiera ...Ako malo bolje pogledate, na grobu Granatiera nema ni cvjetka, nema ni svijeće ... nema sjećanja.
A do njega su još i Granatieri di Sardegnia , nijh 9....
Citat: kobler - 25.11.2017., 23:24:35 Usput, #Dog, učinio bi mi veliku uslugu da si primjerice poslikao imena tih nesretnih Granatiera ...Ako malo bolje pogledate, na grobu Granatiera nema ni cvjetka, nema ni svijeće ... nema sjećanja.Strogo gledano to nije istina - imaju kaktus. Nego gdje bi se trebao nalaziti popis? Slučajno sam onuda prošao pred koji dana, čak sam primijetio i grob Caparelle, zapravo dio spomenika sa nečim što mi je ličilo na krila, pa sam pomislio da je možda bio pilot, no nisam ga snimio. Isto tako, onako u prolazu nisam primijetio nikakav drugi natpis, pa tako ni imena grenadira.22.11.2017 P.S. na lokaciji groba/spomenika grenadirima se nalazi Pokestop