29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
Krivo upisano. Prebacio sam. Jel ostalo ok?
Citat: ilirija - 23.05.2016., 17:09:42Krivo upisano. Prebacio sam. Jel ostalo ok?Po meni nije.Begunje - mjesto u Slovenijipa je umro u Begunjama.Nešto slično kao Škurinje - Škurinjama, a ne Škurinju.Barem tako je mislim!
Išao sam u trsatsku knjižnicu pa svratio i do novootvorene PIK-ove prodavaone Piko Trsat (obično daju neki broj uz Piko, ali ovdje ga nisam opazio, a i u propagandnom letku nije naveden).To mi liči na nekadašnje butige. Ono, trgovac za pultom, a kupac ispred istog
Citat: milić - 10.06.2016., 18:11:52Išao sam u trsatsku knjižnicu pa svratio i do novootvorene PIK-ove prodavaone Piko Trsat (obično daju neki broj uz Piko, ali ovdje ga nisam opazio, a i u propagandnom letku nije naveden).To mi liči na nekadašnje butige. Ono, trgovac za pultom, a kupac ispred istog Po tvojim fotografijama - samo liči na nekadašnje trgovine. Nekada je svu robu davao trgovac, a ovdje vidim da dosta (većinu?) robe nosi do blagajne sam kupac. Zapravo samo tvornički nezapakiranu robu ( vjerojatno i onu koja se lako ukrade a ima vrijednost) "servira" prodavač/ica.
Nekad je roba bila nedohvatna kupcu. Sad su kupci evoluirali pa neće krasti robu.
Kažem još jednom koncept mi se sviđa jer može ponuditi domaće proizvode (mislim stvarno domaće, kvalitetne) koje veliki lanci ne mogu. Problem je cijene koju je teško postići a da bude privlačana kupcima.Međutim ako je razlika nekih 10% ja sam spreman toliko odvojiti za domaći proizvod >( tu mislim na proizvod u krugu Rijeke cca 100 km).
Citat: milić - 11.06.2016., 18:16:34Nekad je roba bila nedohvatna kupcu. Sad su kupci evoluirali pa neće krasti robu. ali ipak mislim da je razlog ušteda ... kao što u supermarketima sami nosimo robu, na "bezinskim" sami točimo gorivo, na bufetima/švedskim stolovima, sami "serviramo" hranu, ... još ako ubace RFID u sve proizvode, sami ćemo si i naplaćivati (što i radimo na "samoposlužnim" blagajnama, koje su ipak rijetke za sada) .... Citat: milić - 11.06.2016., 18:16:34Kažem još jednom koncept mi se sviđa jer može ponuditi domaće proizvode (mislim stvarno domaće, kvalitetne) koje veliki lanci ne mogu. Problem je cijene koju je teško postići a da bude privlačana kupcima.Međutim ako je razlika nekih 10% ja sam spreman toliko odvojiti za domaći proizvod >( tu mislim na proizvod u krugu Rijeke cca 100 km).10% je OK nažalost u lokalnoj butigi Tonka svježe mlijeko je cca 7kn, a u Lidla nekih 4.7 (ili nešto preko 5 kada nije na akciji)
drug te jutro obukal. kako niman 15 let dobro se pametin teh vašeh kemtrejlsi z druge polovice '80 let. nebi čovek veroval i onda su sumorali nebo z avioni. no dobro, bilo ih je i va 2sv rate...bar je slik bombarderi ki šaraju nebo.kako danas imamo na internete stranice ke prate avioni brodi itd onega keg je voja lepo sede z laptopom na travu na kakoven brege i gleda vajer da mu naleti avion z temi štrikami zad sobun. onda taka faking internet stranicu i vidi ki avion je u pitanju, od kuda gre i kamo gre. onda lepo zove prijatelja ki dela na krke da mu vidi kad zleti avion natla ako će poć judi vanka. saki put gredu judi vanka. a avion je priletel recimo z frankfurta ki je cca 700 km. ja za poškropit dva reda ruž va dužine 30ak metar podimin okole 10ak litar kuperblaua...tako majku koliki imaju tanki ti avioni i kako se jenoj lufthanse, ryanairu,gernanwingsu,iberie itd to splati da dimi a ne prevozi judi ki i onako malo plate. a za njihovemi avioni dimi. i saki put judi gredu vanka z aviona. i dimi 700 kilometar.. nadalje teško je nekemu objasnit če se gre vanka z škarika od auta a kamoli z škarika od aviona kad je balin . onaj drugi način nastajanja je lagtje za objasnit, gledaj F1 i šumaheru je znalo dimet zadnje krilo.a ča ćemo z distrejlsi? ono kad avion proleti preko oblaka pa namesto beleh štrik ostane štrika čistega? z čen to špricaju? ča se tiče redestilirane vodi, reči mi z čen ti teta va ljekarne nameša npr antibiotik tipa sumamed?i kako to da jedan del teoričari piju samo destiliranu vodu? čak je jena firma v'Reke ka prodava nekakovi destilatori za vodu ten lumenon ča misle da ih NWO truje z vodun.kako špjegat slepemu da je gluh?