29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
Osim toga, nisam bio u partiji, i nisam se osjećao manje vrijedan, (ni moj otac nije bio u KPJ), ali sam imao sve mogućnost, nadu i šansu. ( za razluku od danas - moja djece su vani). Mladi su se mogli besplatno školovati (svi današnji akademici i dr. mr. - su iz doba Tita), posao nije bio u pitanju, ženili su se i stavarali obitelji (bez straha od banaka ili gubitka posla), starci su imali sigurnu starost (nisu ovisili od djece ili kopanja po kantama), zdravstvo je bilo NARODNO, a suci nisu bili korumporani (kao sada svi na vlasti).
mada ne vidim zašto bi to bio zločin protiv " Hrvatskoga naroda"
... eto, u ovo nedjeljno majsko jutro, razmisljam si, kako smo vicni i brzi u brojanju "tudih" mrtvih i navodenju i iznosenjuraznorazne statistike, gotovo samo i uvijek, na racun proslosti i tude odgovornosti, a koju NISMO zivjeli kao ucesniciniti nas je direktno dotikavljala na nasoj kozi. A za SADASNJE brojke i statistike, za koje smo prisutni i snosimo odgovornost, nekako bas nevoljko, rjetko ili nikakone dovodimo u koleraciju i vrlo malo ih se ili i ne navodi, iako i ovaj SISTEM i tekako melje i zanje svoje mrtve.Sve te krade, lopovluci, neaktivnost sudova, korupcija, gramzivost, nepotizam, neefekasnost sistema globalno receno,odnosi svakodnevno mnoge, jako puno, bolje rec, previse zrtava. Bilo zbog loseg, zdravstva, skolstva, cesta, losih odluka, aljkavosti, neodgovornosti, nesposobnosti i inih propusta, ali to su sve kolateralne zrtve, tihe zrtve, njih necmo brojati u zrtve jer za njih znamo krivca. Odgovornost je nasa, svi MI sada, kojima je dobro, relativno dobro, jer nasa indiferentnost, egoisam, ljenost, strah, kukavicluk, nehumanost, manjak i potpuno odsustvo altruizma, empatije i solidarnosti odnos zrtve jednako efikasno kao i tako draga nam citirana proslost,ali nema veze, predi brigo na Tita
Svatko od nas ima svoje mišljenje i nitko mu ga neće promijeniti tako lako. Nekome je važniji lagodan život od pogroma, nekome ovo drugo. Samo da pripomenem da bar 90% ljudi s kojima kontaktiram preferira život osamdesetih i sedamdesetih od ovog danas ...
Ovime zaključujem o dotičnom.
A nego protiv kojeg? Eskima možda? Tko je pogubljen u Bleiburgu? Osman aga Hašišćumurović? I tko je radio zločine? Moja baba možda? Da te podsjetim: Hrvatska vojska i civili su se htjeli predati Britancima, a ovi su ih predali titovoj narodnooslobodilačkoj vojsci. http://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Bleiburgu
Daj mi poslikaj par brodića,pa pošalji da stavim na shipspotting,please