29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
... danas na Galebu usnimio dva radio aparata u dosta jadnom stanju. Jedan bi bio:Iskra, Kranj, tip: Soča, model 3D (?); dim. 36x60x30cm;a za drugi nemam podatke. Postoje dvije stražnje strane, koje sam uslikao. Jedna kaže RIZ tip 604 UKV, a druga Belind (Beogradska elektronska industrija) tip T600.Može li kakva pomoć?
No imam još dvije stvari, ustvari tri, za koje ne znam kamo bi spadale, jesu li uopće radio ili šta ...
Prednje strane iz bližeg.
Hi Damir,I don't have knowledge of this equipment but I have found out it is part of an antenna multi coupler. Designed to attach 1 or 2 antennas to multiple receivers. I believe the MA1960 would hold up to two Racal MA1950 multi couplers. I will ask some friends who may have more information.RegardsDave g1jwg
Možeš li mi reć izvor ovog citata jer bih se pozvao na njega?
... Što se nalazi u onim fasciklima, obično je svaki uređaj pratila dokumentacija?
"elektronskoj..."
"radio set Simfonija", a marka je N. Tesla. Ima još jedan, ali u "rasutom stanju".
Opaa! Hvala. Možeš li mi reć izvor ovog citata jer bih se pozvao na njega?I izvini, ja li ovo odgovarajući prijevod?"S porastom broja komunikacijskih uređaja potrebnih na brodovima pojavio se problem pronalaženja prikladnih mjesta za dodatne antene na brodskim nadgrađima već prepunim raznih antena, a jedan je pristup tom problemu bilo korištenje višestrukih sustava čime se omogućuje istovremeni rad većeg broja odašiljača i/ili prijemnika s jednom antenom, pa se broj antena može smanjiti bez gubitka nekog od potrebnih komunikacijskih kanala, što ne samo da omogućuje maksimalnu uporabu najbolje raspoložive antene, već također smanjuje njene popratne negativne učinke na radijacijski uzorak i rad ".