29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Teleobjektivi. I ostala oprema potrebna ne bi li se dublje zavirilo u susjedovu intimu.Postoje vrlo detaljne slike npr. francuskih ili jugoslavenskih fortifikacija snimljenih od "Squadre Telefotografiche"...
Kaciga i sablja iz doba K.u.K. monarhije, a bile su dio vojničke opreme Franca Škrlja iz Matulja...malo detaljnije:
Doći ćemo i do slike tog broštulina ... i ja se sjećam prženja i mirisa ... imam još slika tih starina, ali pomalo!
nemam ni ja sto let ali znam kako funkcionira taj brostulin. Vidjela sam to kao dijete u aboriđinskom kraju. On se stavljao iznad otvorene vatre. Onaj špic s druge strane ručke bi se fiksirao na neko drvo ili kamen a ova ručkica bi se s druge strane vrtila. Kava se pekla iznad otvorene vatre a okretanje broštulina je omogucavalo da kava ne izgori i da se ravnomjerno pece. A kad su se otvorila vratasca mmmm to je jedan od najljepsih mirisa... miris przene kave.Do nedavno (ili ne bas nedavno cca prije jedno 5godina) smo u Dragi imali przionu kave ... mirisi su me znali vratiti u to doba.