Jučer sam nakon puno vremena ponovo posjetio jednog prijatelja i kao da sam ušao u vremeplov.
Možda ovo nije tema o starim motorima, no vidio sam da se tu stavljaju i slike motora.
Ovo je zapravo priča o jednoj ljubavi, ljubavi prema motorima isprepletena sa ljubavlju prema ženi.
Kad si je davnih godina, tamo krajem pedestih pribavio prvi motor(Norton) doživio je s njim i prvu prometnu nesreću i završio u bolnici. Tamo se zaljubio u medicinsku sestru koja ga je njegovala. Ljubav je bila obostrana i preko pedeset godina su u braku. Sve vrijeme čuva se i ljubav prema tom prvom motoru.Nakon što mu je taj prvi motor u nezgodi u garaži izgorio, cijeli život ga je želio popraviti i obnoviti. Kad je otišao u mirovinu , napokon je imao priliku posvetiti se svojim ljubavima i malo pomalo , dio po dio, Northon iz mladosti je dobio novo lice:
nisam siguran da li je na slici baš ONAJ Northon ili je to tek neki od motora na kojima je radio u to vrijeme, ali evo kako je to izgledalo tih davnih dana:
Kako se do dijelova u to socjalističko vrijeme teško dolazilo, trebalo se povezati sa mnogim sličnim zaljubljenicima u motore, tražiti kod njih dijelove, razmjenjivati informacije pa je osim tog prvog modela nabavio i još nekoliko usput skupljenih. Neki su bili doslovno u baji sa starom kramom i kupljeni su pod staro željezo, ali s velikom ljubavlju prema tim starim ljepotanima, moj prijatelj Ante,učino je od njih vozila vrijedan pažnje, da sad ne brbljam beskrajno o tome, stavit ću slike, naravno samo za zaljubljenike, pa uživajte:
pa još jedan Norton
Ante , unatoč brojnim godinama iz sebe(78) još povremeno vozi utrke na tim starim motorima i samo za potrebe ove priče i na moj nagovor jedan je motor upalio i odvozio jedan krug, ovdje je riječ o motoru BSA, mislim da je to posljednji kojeg je nabavio:
Zapravo cijela njegova obitelj voli motore, ovo je jedan od motora njegovog sina:
odmah do njega je i bicikl od praunuka,ali kako Ante kaže ima i praunuk već svoj motor, no nešto je u u kvaru i nalazi se u drugoj garaži, a kako je bio mrak nisam uspio slikati taj mali motorić. Slikao sam i još nekoliko slika motora koji su u fazi renoviranja, a i jedan auto, no o tome kasnije.....