Autor Tema: Hoteli regije  (Posjeta: 27317 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fusher

• Hero Member
  • Datum registracije: Stu 2012
Odg: Hoteli regije
« Odgovori #15 u: 07.11.2014., 22:12:51 »
temu Turatotu i Randiću da daš 5 opuk oni bi ih tako složili da ti pride zajeno sa srat. :ruka

pejajte ih va švicarsku na operaciju tumora na ukuse i smisla za lepo.

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #16 u: 20.12.2014., 18:11:18 »
Usporedite samo malo te cijene 1986.! Neki sada ruinirani objekti imali su prilično veću cijenu noćenja od Bonavie npr!

Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #17 u: 20.12.2014., 19:13:29 »
Bonavia je u US $, a ostali su u DM. Odnos 1$ cca 1,5-2 DM.
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline LLeon

• Full Member
  • Datum registracije: Ožu 2012
« Odgovori #18 u: 21.12.2014., 10:20:34 »
Bonavia je u US $, a ostali su u DM. Odnos 1$ cca 1,5-2 DM.
1986. prosječni odnos srednjeg tečaja USD-DEM je bio 1USD=2,03DEM
Prema tome, Bonaviji su cijenom donekle "konkurirali" jedino Panorama i Uvala Scott, i to samo u srpnju i kolovozu.
Bio sam u Uvali Scott prošlog ljeta, nakon duuugo vremena i tamo kao da je vrijeme stalo negdje u vremenu od kad je ovaj cjenik. :facepalm

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #19 u: 02.01.2015., 18:31:10 »
Uvala Scott kad je hotel bio mlad (ali imam dilemu, druga opcija je ribarsko selo Haludovo, netko zna točno?):

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #20 u: 02.01.2015., 18:33:02 »
Haludovo dok su po njemu šetale zečice ...

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #21 u: 02.01.2015., 18:39:00 »
Nesumnjivo Hotel uvala Scott

Offline salsoul

• Sr. Member
  • Datum registracije: Ožu 2012
« Odgovori #22 u: 02.01.2015., 20:25:25 »
Sumnja ti je opravdana, radi se sigurno o ribarskom selu Haludova.
Ako se bolje zagledate, na prvoj slici se da razaznati citroen ami 8 break ili peugeot 204 break, parkiran na početku lukobrana.
Na drugoj slici ribarskog sela je vezan prejebeni gliser u lučici, tko zna di je završio? (ovo je bilo figurativno pitanje).

Ali zato, slika sa bazenom nije napravljena u Haludovu, nemam pojma di je to slikano ali mislim da tamo nije.
« Zadnja izmjena: 02.01.2015., 20:31:12 od salsoul »

Offline Kont

• Global Moderator
  • Full Member
  • Datum registracije: Svi 2014
  • Nullius in verba
« Odgovori #23 u: 04.01.2015., 01:33:25 »
                                          Hotel Emigranti

Nakon ovih veselih blagdana koje su nam opet "uljepšali" mediji,crkva,trgovci i političari,odlučio sam izemigrirati iz Hrvatske.Kako sam čuo da u Rijeci postoji "Hotel Emigranti",spremio sam s cijelu svoju imovinu u vrećicu od "Konzuma" i tužna koraka,polako krenuo po nekadašnjoj Industrijskoj,a danas po Milutinu Baraču.Nigdje nikog po cesti,pa sam se već uplašio da sam zakasnio i da su se svi već izemigrirali,ali nije bilo tako.Ispred mene se pojavila grupica ljudi koji su u rukama držali vrećice iz "Plodina" i to  one velike od jedne kune,pa sam pomislio: Quo vadis Hrvatska,kad se sad i srednji sloj odlučio izemigrirati.Zahvaljujući zdravom životu koji vodim zadnjih dvadesetak godina u Hrvatskoj te maloj aerodinamičnoj Konzumovoj vrećici,bez problema sam ih prestigao te prvi došao do hotela "Emigranti" iliti po domaći "izseljeničkoj kući."

Hotel Emigranti je izgrađen 1906. mađarskim kapitalom prema nacrtima Szilarda Zielinskog.

Zgrada je armirano-betonske konstrukcije sa secesijskim elementima, duga 160 metara i okrenuta prema moru, mogla je primiti u svojim osmerokrevetnim sobama, ili sobama za obitelji s potrebnim sanitarijama, između 1500 do 2000 iseljenika. Po dolasku u hotel, iseljenici su bivali temeljito pregledani u ambulantama a odjeća i prtljaga su se prala i dezinficirala i tek potom su odlazili u sobe. Hotel je imao prostranu blagovaonicu, dobro opremljenu kuhinju i prateće pogone, te staklom natkrivene verande koje su služile kao promenade i prostor za druženja. Velika terasa omogućavala je boravak na otvorenom prostoru.Hotel je imao i niz drugih sadržaja poput dućana prehrane, tkanine, duhana, usluge banke, pošte i dr.

Zvuči fantastično,pa sam s radošću došao ispred ulaza:

Malo iznenađen,a bogami i uvrijeđen jer nisam kod sebe imao kojih milion i po eura,a i navlake za auto mi trenutno ne trebaju,pokušao sam pronaći drugi ulaz.Iza zgrade vidim da izseljenici  dobivaju i puno svježeg morskog zraka.U promidžbenoj brošurici i piše da je u hotel pored ostaloga ugrađena vrlo suvremena ventilacija i električna rasvjeta.

Vrata za Ameriku su (skoro) širom pa otvorena

Na ulazu nije bilo recepcionera,pa sam ušao bez nepotrebnih birokratskih procedura,iako me iznenadio pomalo zapušten izgled ali hotelske brošure se i tako uvijek razlikuju od stvarnosti.

Offline Kont

• Global Moderator
  • Full Member
  • Nullius in verba
« Odgovori #24 u: 04.01.2015., 01:41:33 »
Dakle,u brošurama za hotel Emigranti piše da se u podrumu i prizemlju nalaze čekaonice, liječničke ambulante, kupaonice, sobe za dezinfekciju, kancelarije za prihvat emigranata, ured za izdavanje putnih karata zatim blagovaonica površine 650 m2, neke trgovine osnovnim higijenskim i drugim potrepštinama, brijačnica itd.

Kuhinja?

Offline Kont

• Global Moderator
  • Full Member
  • Nullius in verba
« Odgovori #25 u: 04.01.2015., 01:52:19 »
Čuje se da ima tu i imigranata

Offline Kont

• Global Moderator
  • Full Member
  • Nullius in verba
« Odgovori #26 u: 04.01.2015., 02:01:11 »
Napokon šank

i pun podrum vina

malo mi je sorta sumnjiva

Ako ne nađem izlaz,barem mogu zaurlat da želim emigrirat nazad u Hrvatsku.Ili se onda kaže imigrirat?

Napokon poznata lica:Elton John,Phil Collins,Eric Clapton...Ne sviđa mi se to što je kalendar iz 1987.godine još na zidu.

Offline Kont

• Global Moderator
  • Full Member
  • Nullius in verba
« Odgovori #27 u: 04.01.2015., 02:11:34 »
Pomalo me počeo zabrinjavat nedostatak hotelskog sadržaja.I osoblja.I gostiju.I putokaza za izlaz.

Nakon pola sata bauljanja po podrumu,napokon sam pronašao stepenište za prvi kat.U hotelskoj brošurici piše da su na prvom i drugom katu smještene  prozračne spavaonice (ukupno 500 kreveta) i velike sale u kojima se okupljaju emigranti koji su već prošli sanitarnu i liječničku kontrolu.

Evo i velike sale

Ne znam što bi Szilardu da je ovako projektirao ova vrata

Napokon.Već me stislo.A i za ovo ću da se žalim upravi hotela.Zar nisu čuli za pjegavi tifus iz 1915.godine?

Offline Kont

• Global Moderator
  • Full Member
  • Nullius in verba
« Odgovori #28 u: 04.01.2015., 02:18:11 »
Tu bi trebala bit uprava hotela?

A ovo su prozračne spavaonice?

Možda na drugom katu...

Offline Kont

• Global Moderator
  • Full Member
  • Nullius in verba
« Odgovori #29 u: 04.01.2015., 02:25:27 »
Ili na tr...malo sam se izgubio.Zato je tu lift

Aaa evo i djela vrijednih sakupljača metala.Navodno su ograde i rukohvati bili lijepi.Koga briga.

Sunce se već izdiglo,pa svjetlost igra po nizu florealnih i geometrijskih motiva te vijugavih linija koje upućuju na secesiju ili, bolje reći, kombinaciju secesije s nadolazećim izričajem moderne (jel da se primijeti da sam išao sa Turatom u isti razred?)