29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
da li ima spoj od kasarne na cestu za haleta ali direkt popriko...
Sandro ti si mi vavik lučonoša u vječitom carstvu planinske tame, pomagaj po ki zna ki put...da li ima spoj od kasarne na cestu za haleta ali direkt popriko...
Koliko sam čuo (nisam probao), ide se preko streljane i dođe se u Kripanj
Cesta kroz Živenj je jako dobra, kad se dođe na raskršće, desno je slijepa, a lijeva ima još cca 1 km i dođe se do kraja, gore uzbrdo ima cesta ali jako loša, išla je izvidnica ispred mene i zaključeno je da se ne isplati razbijati auto
Na koje raskršće misliš? Da li tamo gdje odvojak ide prema IIRC Kuhinji, tamo ima 4 Rupnika u poprilično dobrom stanju i još jedan na nivou temelja ... i čelične ploče puškarnice par metara dalje . I da, slijepa ulica je, fali samo nekoliko desetaka metara i spojila bi se sa odličnom cestom koja ide od/preko "Kuhinje". Šteta da je nisu produžili, mislim da je ili napravljena ili proširena relativno nedavno.
Imaš ti koju sliku od bunkera sa Živenja koji je pretvoren u vikendicu?
Dakle lovacka kuca Kripanj lezi na cesti koja se odvaja od glavne asfaltirane svima dobro znane ceste za domove na platku kod Crveni track sa gornjeg posta bi se trebao spojiti na ovu prije opisanu makadamsku cestu i to tocno kod doma na donju stranu....sliku imam ali je ne mogu postati stoga me zanima bas ta tocka ili ako ne onda makar kooordinate spoja zivanjskoga puta i ove madamske ceste kod doma Kripanj....jasno ako imas.....
stanite na vecer u sred kapele i pogasite svitla na autu ......e tada mi je postalo jasno sto znaci izreka mrak kao u loncu i to toliki da ne vidis ni prst pred nosom pa onda evo materijala za pricu o strahu jer ljudka masta probuja...
Asterix, Sandro,elvis ćemo moć kusat specijalitete od Marice na Hahlicu tj. kako je fiinila barufa oko doma....da li je otvoren? Vec sada mi sline cure na onaj kapuz, kobasičine i štrudel ....i velebitsku va putniku....pa makar gori isal i pjeske....isplati se ....
.....a Sandro sjetih se i tvojih prijatelja kojima se ko i vuku sa Prokletije zažarilo oko a slina procurila po očnjaku na one cure zagrepčanke ca su prespale va domu....ka-da smo hodili zdolun kroz onu maglu mislin si ma ca su ludi ca nisu mogli jos ostat gori ...ma ni krv voda.....
problem je sto koordinate u geoportalu i adria topo uopce ne odgovaraju pa ne mogu locirati lovacku kucu Kripanj no mislim da je to ono sto tražimo,
evo sam pogledao sve vase informacije dale put je trasiran a prema geoportalu sa donje strane se ide od automotodroma sa rijeckog zavoja i kad se prodju zadnje zgrade od kasarne nekih morda 100 metara ali svakako prije početka nekadasnjeg dnevnog kopa grobnickoga pijeska ima jedan put koji vertikalno ide prema planini.....