29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.
Leone...puno ti hvala
Najprije moram prijeći preko suhog korita potoka (pronašao sam na nekim topografskim kartama da se potok zove nekako na “B”, ali ne mogu se sad sjetit). To je onaj gdje sam zadnji put prao noge. Inače, pritok Sušice, a Sušica je, logično, pritoka Rječine.
Negdje sam pročitao da su Hahlići dobili ime po ovim kalićima (lokvicama vode). Negdje mi to u glavi stoji, ali računajte na to kao neprovjerenu informaciju.
Baš sam gledala tamo i onako samo po karti mi se učinilo jednostavno ali po slikama je vrlo zahtjevno. Mislim da sam pročitala da je sve to skupa 14 km. Možda ne toliko daljinski zahtjevno koliko uspona i silazaka.
Citat:Negdje sam pročitao da su Hahlići dobili ime po ovim kalićima (lokvicama vode). Negdje mi to u glavi stoji, ali računajte na to kao neprovjerenu informaciju.dobro si pročitao ... inače, tamo se nalazi izvor gdje su pred nekih tri stoljeća pastiri obzidali tri bunara, jedan iznad drugog, tako da se mogu prelijevati
Auto se može ostaviti ovdje ali osim ako se ne ide preko Mudne Doli, Istočnog grebena ili Čeke - ne preporučam, jer do "pravog" planinarskog puta ima par kilometra asfalta (mjestimično oštećenog) a meni nije gušt planinariti po asflatu. Na putokazima možete vidjeti okvirna vremena planinarskih tura.
Ne znam čemu služi ova zgrada u obliku slova “U”. Pretpostavljam neki stari vojni objekt.
Desno je cesta koja vodi do planinarskog doma. Prohodna samo za terence. Osobnim autom se ne bih usudio gore.
A ja sam mislila da je Planinarski dom Hahlić u privatnim rukama zato jer je super uređen (kako sam vidjela na slikama...naravno čekam da idemo i vidim uživo). Čudno mi je da Dom više nikako ne radi i da ga nisu barem ponudili nekome u koncesiju...iako mi se čini da je najbolje kada se za planiarski dom brine planinarsko društvo
elvis, super tura ... meni je zapeo za oko kanjon Zale (to je ovaj paralelni sa Mudnom doli)
Nisam ulazio u dom, ali škure su bile otvorene i svjetlo unutra je bilo upaljeno. Kad god sam gore, a zadnje vrijeme barem 2 puta mjesečno, dom je uvijek otvoren.Ne znam o čemu se radi, ali stvarno bi bila šteta da završi kao dom na Snježniku.
Nije ti to kanjon ZaleKanjon Zale počne kod mosta na kraju Podkilavca, nisam ga još prošao ali je u planu
e da, baš me taj ekstremniji proboj zanima
dobila sam GPS trag za kanjon Zale, znam da se čak u Obruču raspravlja o osiguranju jednog dijela puta sa sajlama i klinovima, moram priznat da me jako zaintrigiralo