29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Pa ko nije riječ samo o odmorištu, npr domari bili više gore pa ih spustili od ovdje i prebacili na sanjke, pitam se zašto se nisu mogli spustiti? Nešto fali u cijeloj priči, kada Čehi zapnu na Biokovu skoro da im ne objave adresu kamo im se mogu poslati uvredljive poruke,a oko ovog slučaju su bili vrlo doborstivi u opisu događaja.
HGSS Ispostava Ri malo napuhuje stvari kako bi bilo više šoldi va takujinu.
A nisam siguran da su svi tamo volonterski? Zaista? Zar i oni što se vozaju terencima okolo?
Drugo je pitanje da li Dom na Hahliću mora biti otvoren baš svaki vikend, za svakakva vremena, pa se ljude tjera u mećavu! To je pravo pitanje.
A onim krekhedsima koji avanturistički krenu gore po takvim uvjetima, a da im nije o glavu, e tim ljudima bih zakonom propisao da plate svaku lipu potrošenu za intervenciju njihovog spašavanja! Uključujući bratju Čehe!
To je bilo ispod sedla, na raskršću putova, lijevi ide za Obruč, a desni za Hahlić
dakle krenul san ono ča je leon pokazal tj cestom kuda gremo za dom za Hahlić pa san onda autom skrenul va onu šumu kroz ono borići...i tamo naletel na jednu poljanu te cesti koja vodi prema gori...reko gremo tuda da to ispitamo, no naletel na nekoliko vikendic kružni tok ki me vetil nazada prem grobnišćini dakle promašaj....markirani pardon-planinari tuda idu uz te kuce...tu san sal onda prema doli ali jednom malom drugom cesticom i naletel na jedan loš šumski put koji se spaja na nju...sa kojime san došal na put za mutnu dol?? niš mi nije bilo jasno no skužil san da san još vavik prezapadno i da je življenski put sa druge strane brda,,,,prema google maps...tu san se vratil po putu kuda san i došal... i produžil dalje istočno na grobnišcinu i prošal uz čobane koji imaju Autoprometovu prikolicu kao kontejner...dakle druga strana i produživamo dalje prema polju i automotodromu....tada nailazim na dvi ceste koje se križaju i gren livo ravno zgorun.....slike niman ....uglavnom skužil san zbog čega naši planinari pojma nemaju kadi življenski put izlazi ....
onda san sal dalje po njemu i naletel na ovu cestu koja skreće desno u nadi da cu doć na kripanj ali je slipo pa san samo vrime zgubil...
i jako je loš kada se ide dalje od ove tocke kadi san slikal----traktori da ali auti.....samo specijale....uz su mogucu opremu i puno dobre volje....morat cu pjeske dalje da ispitan da li moren sa autom ili ne....a to zahtjeva još jedan put poć gori....pa onda još jedamput ako idem sa autom va proboj na cestu klek - kripanj-lujzijana....
Ironično ali prvi put sam tuda prošao totalno na sreću, pogledal sam na Google Earthu otprilike kuda bi trebalo i nekako san pogodil. Slijedeći put, nakon leto ili dva san ga totalno promašil i na kraju otišal na sasvim drugu lokaciju ... Puno puteva prolazi tim dijelom i lako je skrenuti ili produžiti krivim.
Kako si mogao promašiti kad ide samo jedan put u brdo?