DANI ČOKOLADE održavaju se već 6. godinu zaredom, a svi ljubitelji čokolade, bez obzira na dob, doći će na svoje uživajući u čokoladi u različitim oblicima: tortama, pralinama, čokoladnim napicima, punjenim čokoladama vrhunskih majstora čokolade…
Ljetna pozornica, Opatija
Petak, 07. prosinca 14:00 - 22:00 h
Subota, 08. prosinca 10:00 - 22:00 h
Nedjelja, 09.prosinca 10:00 - 20:00 h
Prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija
Čokoladni Show - Vilma, Rab
18:00 h, Ljetna pozornica
Zlatne Choco radionice
11:00 - 18:00 h, Umjetnički paviljon "Juraj Šporer"
Slatko pisanje
10:30 - 12:00 h, Villa Angiolina
Choco programi
Petak, 07. prosinca 2012.
Čokoladni Show - Vilma, Rab
18:00 h, Ljetna pozornica
Prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija
Vilma-Rab, Milenij Choco-Opatija, Atelier Ecostyle-Opatija, Lucifer Chocolate-Slovenija, Claire's chocolaterie-Zagreb, Čokolade Nautilus-Zaprešić, Medina kućica-Popovača, Čokoladnica Cukrček-Slovenija, The Cookie Factory-Zagreb, Favory catering-Opatija, Slastičarna Šarlota-Zagreb, Zvečevo-Požega, Deliiicije-Zagreb
Subota, 08. prosinca 2012.
Zlatne Choco radionice
11:00 - 18:00 h, Umjetnički paviljon "Juraj Šporer"
Ugostiteljska škola Opatija, Grand hotel Adriatic i tvrtka Fabbri (Italija): Izrada čokoladnih delicija dekoriranih 23 ct zlatom; izrada i izložba čokoladnih jaslica. Izložba jaslica otvorena do 27. prosinca 2012., svaki dan od 10:00 - 18:00 h osim ponedjeljka
Slatko pisanje
10:30 - 12:00 h, Villa Angiolina
Radionica kreativog pisanja za djecu (10+)
Voditeljica radionice Katarina Mažuran Jurešić
Svečano rezanje torte "Lungomare" i nastup ženske klape Volosko
12:00 h, Terasa Hotela Kvarner
Dizajn torte: Marina Prijatelj
Kako je nastala čokolada, I. dio
13:00 - 14:30 h, Villa Angiolina
Kreativna radionica (4+)
Voditelj radionice književnik Mladen Kušec
"Opatijski paradoks" - čokolada i vino
16:00 - 20:00 h, Villa Angiolina
Vinari: Boškinac - Grand Cuvée, Cabernet Merlot; Piquentum -Malvazija, Refošk; Roxanich - Cabernet Sauvignon, Teran;Stina vina - Pošip, Plavac; Šćurek - desertna vina / Proizvođač čokolade: Vilma, Rab - čokoladni mignoni
17:00 i 19:00 h, Villa Angiolina
Sljubljivanje vina i čokolade - sommelier Branko Muždeka
Nedjelja, 09. prosinca 2012.
Zlatne Choco radionice
11:00 - 18:00 h, Umjetnički paviljon "Juraj Šporer"
Ugostiteljska škola Opatija, Grand hotel Adriatic i tvrtka Fabbri (Italija): Izrada čokoladnih delicija dekoriranih 23 ct zlatom, izložba čokoladnih jaslica; humanitarna prodaja mousseva od čokolade i semifreda "Malo i slatko za Vas, ali i za nas" - prihod namijenjen odjelu Onkologije Dječje bolnice Kantrida; cijena = 5 kn
Kako je nastala čokolada, II. dio
10:30 - 12:00 h, Villa Angiolina
Kreativna radionica za djecu (4+)
Voditelj radionice književnik Mladen Kušec
Opatijske čokoladne priče
Atelier Ecostyle & suradnici
16:00 h, Ljetna pozornica
Gosti: "Opatijski Barufanti"
Oslikavanje lica djeci i čokoladni disco
10:00 - 11:00 h i 17:00 - 18,00 h, Kavana Imperial
Čokoladna školica za male sladokusce
11:00 h, Restoran Le Mandrać, Volosko
Izrada pralina, mini čokoladne torte, bijele čokoladne pjenice, dekoracija od čokolade
Kružić-loptica
11:00 h, Hotel Bristol
Čokoladna radionica za djecu
Izrada i dekoriranje čokoladnih lizaljki, mini disco
Ivica i Marica
11:00 h i 18:00 h, Kavana Imperial
Predstava za djecu (za predškolski i školski uzrast)
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Cigo Man Band i Duo Shik-Shock
11:00 - 13:00 h i 15:00 - 17:00 h, Kavana Grand i Kavana Wagner
Ugostiteljska škola Opatija, Grand hotel Adriatic i tvrtka Fabbri (Italija): Izrada čokoladnih delicija dekoriranih 23 ct zlatom, izložba čokoladnih jaslica; humanitarna prodaja mousseva od čokolade i semifreda "Malo i slatko za Vas, ali i za nas" - prihod namijenjen odjelu Onkologije Dječje bolnice Kantrida; cijena = 5 kn
After Wine & Choco Party u društvu proizvođača vina i čokolade
od 20:00 h, Caffe bar Monokini
Vrhunska vina: Boškinac, Piquentum, Roxanich, Stina vina, Šćurek. Čokoladna fontana, vrhunski čokoladni fondues voćem: Vilma, Rab
Škola spravljanja slastica
9:30 - 12:00 h, Restoran Le Mandrać, Volosko
Izrada pralina, mini čokoladne torte, bijele čokoladne pjenice, dekoracija od čokolade
Oslikavanje lica djeci i čokoladni disco
10:00 - 11:00 h i 17:00 - 18:00 h, Kavana Imperial
Ivica i Marica
11:00 h i 18:00 h, Kavana Imperial
Predstava za djecu (za predškolski i školski uzrast)
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Cigo Man Band i Duo Shik-Shock
11:00 - 13:00 h i 15:00 - 17:00 h, Kavana Grand i Kavana Wagner
Gastro Choco
Le Mandrać, Volosko
Crna i bijela čokolada u toplo-hladnoj kombinaciji; bijeli čokoladni mousse; crni fudge - pečena crna čokolada u kombinaciji sa sladoledom od krušaka i ružmarina s toplom kremom od bijele čokolade i limete; gateau - torta od crne čokolade; salata od čokolade začinjena ekstradjevičanskim maslinovim ulje i pistacijama; čaša crnog vina s tamnom čokoladom i cimetom.
Milenij hoteli
Kavana Grand i Wagner
Milenij choco praline i čokoladne delicije (CD, iPhone od čokolade); ulična prodaja, animatori za djecu.
Grand hotel Adriatic
Čokoladni kruh; kolač Adriatic od bijele čokolade i lješnjaka; torta od čokolade i naranče; mousse od čokolade i đumbira; praline s čokoladom i crvenim paprom; parfe krema od bijele čokolade i anisa; royal krema od gorke čokolade i višnje.
Hotel Bristol
Carstvo slasnih čokoladnih palačinki; slatka zadovoljstva - Fragoleta, Jaffa, Amalfia, Krispy; slatke i šarene, ručno rađene čokoladne lizaljke.
Kavana Imperial
Proizvodnja pralina uživo, izložba i prodaja; čokoladna fontana; moussevi i kreme od čokolade s posebnom ponudom desertnih vina.
Hotel Mozart
Čokoladna Mozart kuglica, čokoladni kruh, čokoladne torte, moussevi i kreme od čokolade.
Pizzeria Roko
Pizze i tjestenine od čokolade.
Restoran Ružmarin
Pizze od čokolade; čokoladni tris na krokantu s ružmarinom; domaći čokoladni keksi (gratis) uz konzumaciju kave i čaja.
Hemingway Bar
Crocktail: prvi hrvatski koktel s čokoladnim arancinima; kava i kokteli s čokoladom.
Ristorante Casa tua
Čokoladni degustacijski menu od 4 slijeda, cijena = 99 kn po osobi; rezanje velike čokolade na dijelove - "take away" poklon/suvenir gostima.
Gostiona Istranka
Tradicionalna domaća jela s domaćim čokoladnim desertima uz mlado vino Margar F Cres (vino nouveau).
Caffe bar Leonardo
Čokoladni fondue sa svježim i suhim voćem, topljena zlatna čokolada, ponuda tople čokolade sa sirupima od naranče, mente, jagode i kokosa; degustacije: panna cotta sa ciocco ciliegia, gianduia Torino - mousse, nocciola e cacao mousse.