Koliko smo puta čuli priču kako je krumpir otrovan kad se jede sirov(čak je i Korado Korlović u jednoj emisiji andromeda tako nešto rekao , što mu jajako zamjeram)
koliko smo puta čuli priču kako , ako pojedemo sirov krumpir , dobijemo temperaturu(i nećemo ići u školu)
te priče u obična LAŽ
sirovi krumpir je posve zdrava i ukusna namirnica
sok od sirovog (najbolje iz domaćeg uzgoja) je lijek
da lijek i to za razne bolesti
dovoljno je ujutro prije konzumiranja bilo čega, naribati jedan svježi krumpir, te ga procijediti kroz lanenu ili pamučnu gazu i taj sok popiti
ponavljate li taj postupak par dana osjetit ćete značajno poboljšanje imuniteta, spriječit ćete upalu zglobova, a eventualni gastritis će nestati kao rukom odnesen
često čujem priču da je neka namirnica ili trava lijek za ovu ili onu bolest, za više bolesti, za sve bolesti, no tu se uvlačimo u pogrešan program, pogled na svijet i život.
Na primjer krumpirov sok ne liječi bolesti
krumpirov sok jača čovjeka koji tada postaje otporan na bolesti(tako je i sa mnogim drugim biljkama)
ukoliko si želite pomoći, zaboravite priču o liječnicima specijalistima koji liječe pojedine bolesti, da, oni doista jesu specijalisti za te bolesti, oni i liječe te bolesti, no jeste li vi ta bolest, ako jeste tada vam taj liječnik i treba.
No ako se osjećate čovjekom , potražite zdravlje u sebi i uz pomoć prirode ga očuvajte. Ako i dođe do kakve slabosti pomognite si na taj način da liječite sebe a ne bolest, pa ukoliko ne možete sami potražite i savjet liječnika, ali mu napomenite da ne želite liječiti(npr.) gastritis već sebe.
Slušao sam često priče o otrovnosti sirovog krumpira, no ako pažljivo pripremite krumpir tada o tome nema govora, otrovani su samo neki dijelovi krumpira i to klice i ona zelena kora i to je u potpunosti potrebno odstraniti, pažljivo , tada je krumpir potpuno siguran za jelo, zdrav , hranjiv i ukusan.
Kod gihta, Česte smetnje danjašnjeg čovjeka izloženog konzerviranoj hrani, šećerima, masnoćama i kojekavim dodatcima , pesticidima, herbicidima i ostalom cidima današnje proizvodnje hrane, najednostavnije je tjedan , dva uzimati ocijeđeni krumpir ujutro natašte i lijepo očistiti organizam, smetnja i bol tada nestanu, ali doista nestanu, jer nestane uzrok.
Kažu i da je isti postupak kod problema sa šećerom, nisam imao u obitelji takvih problema pa ne znam iz prve ruke, no ako neko ima, neka proba,bar krumpir nije teško nabaviti.
ako neko ima sličnih iskustava iz prve ruke neka napiše svoje iskustvo ovdje, naravno ako imate i negativnih iskustava sa krumpirom , ovo je dobro mjesto da o tome kažete svoje mišljenje