Predstavljanje knjige "Istine i laži o hrani" Anite Šupe
Anita Šupe je u Švedskoj diplomirala prehranu i nutricionizam na Göteborškom sveučilištu. Osim na formalnom znanju njene vještine su utemeljene na višegodišnjem samostalnom istraživanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje. Za razliku od većine nutricionista Šupe ne prati službene općeprihvaćene prehrambene smjernice za koje se pokazalo da su znanstveno neosnovane, utemeljene na mitovima, predrasudama i komercijalnim interesima. Od 2010. god. piše blog Istine i laži o hrani sa željom razotkrivanja uobičajenih mitova i zabluda o "zdravoj" i "nezdravoj" ishrani.
Knjigom Istine i laži o hrani Šupe otkriva koji se interesi kriju iza službenih prehrambenih smjernica, koji su mehanizmi debljanja, kako mršaviti bez gladi, zašto su zasićene masnoće zdrave a žitarice nezdrave, kako industrija sustavno uništava našu hranu i kako izbjeći zamke modernog načina prehrane.
- Upravo je fantastično kako smo uspjeli, kao civilizacija, doći do toga da se bojimo jajeta, maslaca, a čvarci su nam postali gotovo prosta riječ, ali zato serviramo djeci croissant ili krafnu koja može stajati dva tjedna zapakirana u celofanu i dajemo im sokove umjetnih aroma krcate šećerom., Anita Šupe, lipanj 2012.