Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Zanimljivosti

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Greatwhiteplay1

Velika bijela psina - morski pas najstrašnije reputacije, Carcharodon carcharias, također zvan veliki bijeli ili bijela smrt, je jedan nevjerojatno velik morski pas koji se nalazi u obalnim površinskim vodama svih glavnih svjetskih oceana. Dostiže dužinu od oko 6 m (20 stopa) i težinu do 2.250 kg. To je najveća poznata riba grabljivica. Jedina je preživjela od svoje roda, Carcharodona.

Greatwhiteplay2

Greatwhiteplay1

Greatwhiteplay3

Greatwhiteplay4

Greatwhiteplay5

Greatwhiteplay6

Greatwhiteplay7

Veliki bijeli žive u skoro svim obalnim i vanjskim vodama koje imaju temperaturu između 12 i 24° C (54° do 75° F), s većom koncentracijom ispred južne obale Australije, izvan obale Južne Afrike, Kalifornije, Mexico's Isla Guadalupe i u nekom stupnju u središnjem Mediteranu i Jadranskom moru. Jedna od najgušćih poznatih populacija im je oko Dyer Island, u Južnoj Africi gdje se provode mnoga istraživanja nad njima. Isto tako može ih se naći i u tropskim morima poput Kariba, i bilo je zabilježbi pojave ispred obala Mauritiusa.

Ljudi, u svakom slučaju, nisu zdrava hrana za velike bijele, jer im je probava prespora da se uhvati u koštac sa velikim udjelom kosti, mišića i masti u ljudskom tijelu. U skladu s time, u većini zabilježenih napada, veliki bijeli bi prekinuo napad nakon prvog ugriza.Smrti bi obično bile uzrokovane gubitkom krvi od početne ozljede udova više no od kritičnog gubitka organa ili čak jedenja čitavog čovjeka.

(croinfo.net great-white-avoiding team)