Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Zanimljivosti

Croinfodesnogore02

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Evo malo nepoznate ili jako malo poznate prošlosti iz područja ljepote u našoj bivšoj zajedničkoj državi - nekoliko fotografija Miss Jugoslavije 1930. godine, imenom i prezimenom - Stephanie (Štefanija?) Ceca Drobnjak ... Zanimljivo.

 

 

Izbor je bio neizvjestan te 1930. godine. Predsjednik žirija bio je poznati pisac Branislav Nušić, i prva večer prošla je bez odluke - informacija je bila da niti jedna ljepotica ne zaslužuje ovaj naslov. No sutradan se situacija izmijenila, i došlo se do odabira - Miss Jugoslavije je tako postala gospodična Drobnjak iz Beograda, koja se natjecala za titulu Miss svijeta 1930. godine u dalekom Brazilu.

 

Klik na fotografije za povećanje!

 

stephanie ceca drobnjak miss jugoslavije 1930

 

 

 

 

Neke od konkurentica našoj ljepotici u Brazilu (kasko je izbor prošao, ne znam, znamo samo da naša ljepotica nije pobijedila):

 

Ljepotice brazil 1930

 

 

Fotografija sa izbora - žiri i ljepotice zajedno:

 

miss jugoslavije 1930 žiri branislav nušić drobnjak

 

 

 

 

Na poleđini ove fotografije imamo čitav popis imena ljudi sa fotografije:

 

miss jugoslavije 1930

 

 

A što je o ovom izboru pisano u talijanskom listu La vedetta d'Italia 24.01.1930. pogledajte ovdje:

 

 

 

Zanimljivost: Iz popisa sa poleđine fotografije sa izbora saznajemo i da je Miss Jugoslavije 1929. godine bila gospođica Stana Matejević, a tu činjenicu nema ni Wiki za Miss Jugoslavije. Trebalo bi im javiti!  

 

(croinfo.net miss team)