Svijet

Croinfodesnogore02

Svijet

Žirafa Marius ubijena u Zoološkom vrtu u Kopenhagenu!

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

Žao nam je zbog ovih slika, ali to se jednostavno mora vidjeti. Danski zoološki vrt u Kopenhagenu ubio je pištoljem mladu žirafu po imenu Marius i dao njeno meso kao hranu lavovima u nedjelju, rekavši da je životinja bila "neželjena"!!! UPOZORENJE - GRAFIČKE FOTOGRAFIJE U POSTU!!
 
Marius su dali posljednji obrok od njoj omiljenog raženog kruha po jednom čuvaru - a potom joj je veterinar pucao u glavu. Nakon smrti Marius, 18 -mjesečne žirafe koju su proglasili beskorisnom za uzgoj, jer su njeni geni imali previše zajedničkog sa ostalim žirafama, uslijedilo je njena seciranje pred gomilom ljudi, uključujući i zapanjenu djecu, što je izazvalo zgražanje i prosvjede diljem svijeta. Kopenhaški ZOO proveo je egzekuciju, unatoč maloj skupini prosvjednika na vratima i međunarodnoj peticiji koja je prikupila više od 27.000 potpisa, kao i ponudama iz nekoliko zooloških vrtova voljnih preuzeti jadnu žirafu. Yorkshire Wildlife Park, u blizini Doncastera, koji je ponudio da preuzme Marius, rekao je da ih je rastužila vijest o njenoj sudbini. Životinja je ubijen pištoljem, tako da se njeno meso moglo jesti, što ne bi bilo moguće da je bio korišten anestetik .
Kada se digla oluja protesta nakon objavljivanja vijesti da se planira ubiti žirafu, Zoo je objavio obrazloženje svoje surove odluke na svojim internetskim stranicama - mali genetski bazen među žirafama u europskim zoološkim vrtovima je značio da postoji velika opasnost od genetskih deformacija ako se Marius dopusti reproducirati. Objašnjeno je dalje da je u sklopu međunarodnog programa dopušteno uzgajati i pariti samo nepovezane životinje su uzgajati: "Kada se poveća uzgojni uspjeh ,ponekad je potrebno eutanazirati pokoju životinju". Zoološki vrt je također rekao da bi davanje kontraceptiva Marius imalo neželjene nuspojave i ne bi bilo u dobrobit životinja, te da ne postoji nikakav program za puštanje žirafa u divljinu.
 
Što kažete o ovome?
 
marius žirafa giraffe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mislim da su se ovome jedino lavovi iskreno obradovali!
 
(Acidcow, croinfo.net shocked team)
Share

Udruga 051

PRETRAŽIVANJE

Jezici

Posjećenost

9041049
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
4052
3923
19478
9000367
55760
98758

Vaš IP: 54.196.2.131
Sad je 18.11.2017 20:43:26