Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Svijet

Croinfodesnogore02

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Žao nam je zbog ovih slika, ali to se jednostavno mora vidjeti. Danski zoološki vrt u Kopenhagenu ubio je pištoljem mladu žirafu po imenu Marius i dao njeno meso kao hranu lavovima u nedjelju, rekavši da je životinja bila "neželjena"!!! UPOZORENJE - GRAFIČKE FOTOGRAFIJE U POSTU!!
 
Marius su dali posljednji obrok od njoj omiljenog raženog kruha po jednom čuvaru - a potom joj je veterinar pucao u glavu. Nakon smrti Marius, 18 -mjesečne žirafe koju su proglasili beskorisnom za uzgoj, jer su njeni geni imali previše zajedničkog sa ostalim žirafama, uslijedilo je njena seciranje pred gomilom ljudi, uključujući i zapanjenu djecu, što je izazvalo zgražanje i prosvjede diljem svijeta. Kopenhaški ZOO proveo je egzekuciju, unatoč maloj skupini prosvjednika na vratima i međunarodnoj peticiji koja je prikupila više od 27.000 potpisa, kao i ponudama iz nekoliko zooloških vrtova voljnih preuzeti jadnu žirafu. Yorkshire Wildlife Park, u blizini Doncastera, koji je ponudio da preuzme Marius, rekao je da ih je rastužila vijest o njenoj sudbini. Životinja je ubijen pištoljem, tako da se njeno meso moglo jesti, što ne bi bilo moguće da je bio korišten anestetik .
Kada se digla oluja protesta nakon objavljivanja vijesti da se planira ubiti žirafu, Zoo je objavio obrazloženje svoje surove odluke na svojim internetskim stranicama - mali genetski bazen među žirafama u europskim zoološkim vrtovima je značio da postoji velika opasnost od genetskih deformacija ako se Marius dopusti reproducirati. Objašnjeno je dalje da je u sklopu međunarodnog programa dopušteno uzgajati i pariti samo nepovezane životinje su uzgajati: "Kada se poveća uzgojni uspjeh ,ponekad je potrebno eutanazirati pokoju životinju". Zoološki vrt je također rekao da bi davanje kontraceptiva Marius imalo neželjene nuspojave i ne bi bilo u dobrobit životinja, te da ne postoji nikakav program za puštanje žirafa u divljinu.
 
Što kažete o ovome?
 
marius žirafa giraffe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mislim da su se ovome jedino lavovi iskreno obradovali!
 
(Acidcow, croinfo.net shocked team)