Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Vijesti iz regije

Croinfodesnogore02

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Lokve3 stitch

 

Predstavljam Vam dokumentaciju i nacrte koji su pratili izgradnju jednog od mnogo mlinova u Lokvama, na potoku Lokvarki. Potječu još od A-U monarhije, a nastavljaju se i u doba stare Jugoslavije. Prvi vlasnici bili su Ivan, Fabijan i Jakov Pleše.

Lokvarka se onda zvala Velika voda. Brana u Lokvama građena pedesetih potok je pomalo lišila većine vode, ali za velikih kiša naslućuje se ta snaga vode koja je nekada tjerala brojne mlinove mog goranskog zavičaja.

 

Slijedi dokumentacija, redom kako je poslagana u spisu predmeta, onako kako je u jednoj uređenoj državi trebalo biti: tražiti dozvole, napraviti projekte, zakupiti korištenje vode itd itd, a ne kako se kome svidi bez plana, programa i dopuštenja:

 

 

 

Lokve1

 

Lokve2

 

Nacrti - dio

 

Lokve3 stitch

 

 

Lokve4 stitch

 

Lokve5 stitch

 

Lokve6 stitch

 

 

Nastavak pisane dokumentacije ...

 

Lokve7 1

 

Lokve7 2

 

 

Lokve7 3

 

 

Lokve8 1

 

 

Lokve8 2

 

Lokve8 3

 

 

Lokve9 1

 

Lokve9 2

 

 

Lokve9 3

 

Lokve10 1

 

 

Lokve10 2

 

 

Lokve10 3

 

 

Lokve10 4

 

Lokve10 5

 

 

Pa još malo nacrta:

 

Lokve11

 

Lokve12

 

Lokve13 stitch

 

Lokve14 stitch

 

Lokve15 stitch

 

 

Lokve16 stitch

 

Da ovom dodam da je narečeni mlin nestao gotovo bez traga osim par betonskih zidova uzvodno od kuće koja je niti 100 m od moje rodne kuće, tako da do nalaza ovog spisa nisam uopće znao da je tamo ikad bio mlin. Ti zidovi su usmjeravali vodu na lopatice mlina, a danas je sve zaraslo, jedini starac koji je tu još živio donedavno je pred koju godinu nestao iz te kuće (da li je negdje drugdje ili u sjećanja sad ne znam, pa i kuća popmalo propada).

(croinfo.net Lokve-loving-team)